Albert Bonniers Förlag, 2018-02-21

Foto: Johanna Hanno

Sportjournalisten Olof Lundh aktuell med ny granskande bok om Allsvenskan

Allsvensk fotboll har aldrig varit hetare. Derbyn drar rekordpublik, spelare säljs för gigantiska summor och Östersunds FK överraskar ute i Europa. Men hur ser det ut på andra sidan spelargången? Vem styr över allsvenskan, vem bestämmer i klubbarna och var hamnar pengarna? I Allsvenskan enligt Lundh granskar Olof Lundh maktspelet i vår mest älskade idrotts högsta serie.

– Jag vill visa delar av Allsvenskan som vi inte alltid pratar om eller som styrande i klubbar och inom svensk fotboll inte gärna vill ska belysas. Jag älskar Allsvenskan och har gjort det sedan jag fick en Bois-dräkt som 6-åring, och det är häftigt med dagens publiksiffror och draget kring serien, men i min nya bok får man se en annan sida, säger Olof Lundh.

Olof Lundh är den ihärdigaste granskaren av svensk fotboll, den som ställer makthavarna mot väggen och inte ger sig förrän han fått svar på de obekväma frågorna. Han utsågs till årets sportjournalist 2015 och tilldelades Per Wendel-priset som årets nyhetsjournalist 2016. Nu är han bokaktuell med sin andra bok – Allsvenskan enligt Lundh.

Olof Lundh beskriver spelet bortom planen, om klubbarnas inre liv och om transfermarknaden. Var hamnar tevepengarna och vilken väg tar Allsvenskan när Europas storklubbar rusar ifrån?

Ladda gärna ner bokomslag och bilder på Olof Lundh här.

Recensionsdag: 10 april 2018

Olof Lundh, född 1966, journalist och krönikör på TV4, Dagens industri, C More och Fotbollskanalen där han även bloggar och har en podcast. Utsågs 2015 till Årets Sportjournalist i Sverige. Lundh är en trogen supporter till Leeds United och Landskrona Bois. Följ Olof Lundh på Instagram @oloflundh och lyssna på hans podcast här.

För recensionsexemplar eller mer information om boken, vänligen kontakta:

Magdalena Höglund, Presskontakt
magdalena@highlandpr.se
0733 338840

Albert Bonniers Förlag är det största skönlitterära förlaget i Sverige och ett av de äldsta, grundat 1837. Utgivningen har alltid utmärkts av mångsidighet. Romaner, lyrik, memoarer, biografier, essäer, reseskildringar, presentböcker samt en mängd olika fackböcker har haft förlagets namn på titelbladet.