Manus

Manushantering

Skicka in ditt manus med följebrev via vårt digitala manussystem

Vi ser gärna att du använder dig av PDF-format och tar helst emot fullständiga manus, eftersom det underlättar vår bedömning. Ditt följebrev behöver inte vara långt, det räcker med några rader om dig själv och ditt manus.

Skicka in manus
Författardrömmar

Är du vår nya författare?

Vår utgivning består av skönlitteratur (prosa och lyrik) samt facklitteratur (memoarer, biografier, essäer, reportageböcker m.m.).

Om du har skrivit ett manus är du välkommen att skicka in det digitalt till oss.

Detta görs via vårt manussystem som du hittar här: http://manus.albertbonniersforlag.se/. Tyvärr tar vi inte längre emot pappersmanus. Därför ber vi er också att inte skicka in några original till oss.

 

Är du vår nya författare?
Tips vid manuslämning

Fullständiga manus underlättar

Vi tar främst emot fullständiga manus, eftersom det underlättar vår bedömning. Bifoga även ett följebrev med några rader som introduktion. Vi ser gärna att du använder dig av PDF-format.

Vi strävar efter att återkomma med besked inom cirka tre månader. Under sommaren har vi inte möjlighet att gå igenom manus på samma sätt som under resten av året. Räkna därför med att manus som skickats in då kommer att få besked något senare. På grund av den stora mängden manus vi får in kan vi endast undantagsvis ge personliga kommentarer. Vi ger inte ut illustrerad facklitteratur (kokböcker m.m.) eller barn- och ungdomsböcker.

Vid frågor kring manus mejla till: manus@albertbonniers.se

För övriga frågor mejla till: info@albertbonniers.se

 

Fullständiga manus underlättar