Manus

Manushantering

Ditt manus med följebrev skickar du in via vårt digitala manussystem

Vi tar helst emot fullständiga manus, eftersom det underlättar vår bedömning. Både manus och följebrev bör vara i PDF-format. Ditt följebrev behöver inte vara långt, det räcker med några rader om dig själv och ditt manus. Använd allra helst webbläsaren Google Chrome när du laddar upp ditt manus.

Skicka in manus
Författardrömmar

Är du vår nya författare?

Vår utgivning består av skönlitteratur (prosa och poesi) samt facklitteratur (memoarer, biografier, essäer, reportageböcker m.m.).

Detta görs via vårt digitala manussystem som du hittar här.

Vi ger inte ut illustrerad facklitteratur (kokböcker m.m.) eller barn- och ungdomsböcker. Via manusregistret tar vi inte heller emot manus på andra språk än svenska.

Om du har skrivit ett manus är du välkommen att skicka in det digitalt till oss. Tyvärr tar vi inte längre emot pappersmanus. Därför ber vi er också att inte skicka in några original till oss.

 

Är du vår nya författare?
Manushantering

Besked om ditt manus

Vi strävar efter att återkomma med besked inom cirka tre månader. Under sommaren har vi inte möjlighet att gå igenom manus på samma sätt som under resten av året. Räkna därför med att manus som skickats in då kommer att få besked något senare. På grund av den stora mängden manus vi får in kan vi endast undantagsvis ge personliga kommentarer.

Vid frågor kring manus mejla till: manus@albertbonniers.se

För övriga frågor mejla till: info@albertbonniers.se

Besked om ditt manus