Albert Bonniers Förlag, 2022-03-09

Foto: Beowulf Sheehan

Cormac McCarthy ger ut två romaner

Den amerikanska författaren Cormac McCarthy, född 1933, är aktuell med de två syskonromanerna Passageraren och Stella Maris. Albert Bonniers Förlag kommer att ge ut de två romanerna i en volym våren 2023 i översättning av Niclas Hval.

Det är drygt femton år sedan Cormac McCarthy gav ut sin senaste roman, den kritikerhyllade romanen Vägen (2006 på engelska och i svensk översättning 2008) som bland annat tilldelades Pulizerpriset.

Läs mer om bokutgivningen här.

Om vägen

En far och hans son vandrar ensamma genom ett nedbränt amerikanskt landskap. Kylan är genomträngande och snön som faller blandas med askan i luften. Himlen är släckt på ljus. Deras destination är kusten, men de vet inte om något väntar på dem där. Allt de har är en pistol att försvara sig med mot de laglösa gäng som rör sig längs vägen, de kläder de bär på kroppen, en kärra med mat de hittat - och varandra.

Vägen är en djupt gripande berättelse om en resa. På ett hypnotiskt kraftfullt sätt ställs kärleken mellan en far och hans son mot en hopplöst skrämmande framtid. Det värsta och det bästa som människan kan åstadkomma genomströmmar detta mörka, intagande mästerverk