Albert Bonniers Förlag, 2019-04-02

Foto: Martin Stenmark, Stefan Tell, Sofia Runarsdotter, Pernille Marie Walv, Emil Malmborg, Joakim Rolandsson

Vårens debutanter framträder på Rönnells i Stockholm

En kväll med fokus på vårens debutanter. Klara GredeFelicia Mulinari, Pia Mariana Raattamaa VisénNora SzentivanyiDavid Zimmerman och Daniel Yousefi framträder på Rönnells i Stockholm tisdagen den 9 april kl 18–32.

Fri entré, ingen föranmälan krävs. Samtalsledare är Lina Rydén Reynols, förläggare på Albert Bonniers Förlag.

Vårens debuterande författare

Klara Grede: Det vi glömde säga

En varm och rolig roman om att våga lyssna på sin inre röst, om färgglada kängor, tonårsdrömmar som försvann, systerskap och oväntad passion. Klara Grede, född 1974, är bosatt i Stockholm och arbetar som lärare.

Felicia Mulinari: Det som inte kan utplånas

En diktsamling om rasism och våld. Här blandas ilskan med sorg, stoltheten med skam, där mödrarnas exil och ömhet omvandlas till barnens gemenskap och kamp. Felicia Mulinari, född 1990, är poet, lärare och skribent, verksam i Malmö.

Pia Mariana Raattamaa Visén: Där rinner en älv genom Saivomuotka by
En släktkrönika om en familj, men också om betydelsen av en plats och om ett Sverige i förändring. Pia Mariana Raattamaa Visén är född 1962 i Muodoslompolo, Tornedalen, men bor nu i Hälsingland. Hon är lärare och disputerade 2015 på en avhandling i språkdidaktik.

Nora Szentivanyi: Lägenheten

En roman om att leva på avstånd från sina allra närmaste. Budapest 1970. Ett ungt par packar ihop livet i sin lilla lägenhet och flyr från ett land och ett system byggt på rädsla. Nora Szentiványi, född 1969 i Budapest, uppvuxen i Göteborg och numera bosatt i Norge.

David Zimmerman: Ljus och strålning

En diktsamling om en en sjuk fars upplösning i världen. David Zimmerman, född 1993, uppväxt i Norrköping och bosatt i Malmö. Han gick ut Skurups folkhögskolas skrivarlinje 2016, skriver litteraturkritik och har tidigare publicerat diktsviten Mal.

Daniel Yousefi: Den åttonde kontinenten

En dokumentär-poetisk skildring av flyktingkrisen där avskalat poetiska bilder blandas med intervjuer, samtal och reportageliknande berättande från flyktingläger i södra Europa. Daniel Yousefi, född 1989, är uppväxt utanför Östersund och bor i dag i Stockholm.