Albert Bonniers Förlag, 2019-10-17

Foto: Ewa-Marie Rundquist

Lars Kepler förnyar avtal med Albert Bonniers Förlag

2009 inledde kriminalromanen Hypnotisören ett av Skandinaviens mest framgångsrika författarskap någonsin. Nu står det klart att Albert Bonniers Förlag får förnyat förtroende och att Lars Keplers fyra nästkommande böcker kommer att ges ut av förlaget. Redan till hösten 2020 väntas nästa bok i Joona Linna-serien utkomma.

– Vi känner oss mycket glada och förväntansfulla inför framtiden tillsammans med Albert Bonniers Förlag. Vårt samarbete inleddes många år innan vi började skriva som Lars Kepler. Det skapar ett stort förtroende och en ömsesidig respekt, säger Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril.

Lars Kepler är en pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. Som Lars Kepler har de skrivit Hypnotisören (2009), Paganinikontraktet (2010), Eldvittnet (2011), Sandmannen (2012), Stalker(2014), Kaninjägaren(2016), Lazarus(2018) och Hypnotisören Black Edition(2019), alla med polisen Joona Linna i huvudrollen. Den helt fristående thrillern Playground utkom 2015. Lars Kepler har sålt över fjorton miljoner exemplar i fler än sextio länder.

– Författarparet Ahndoril är helt unika. Den resa de gjort med Lars Kepler-böckerna är fullständigt enastående. Förlaget är enormt stolta och glada över att få förlägga ett så viktigt författarskap, viktigt inte bara för Albert Bonniers Förlag, utan för hela bokbranschen, avslutar Albert Bonnier, förläggare.

För ytterligare information kontakta gärna

Isa Widerståhl, förlagschef Albert Bonniers Förlag, isa.Widerstahl@albertbonniers.se, 073 769 58 97