Albert Bonniers Förlag, 2021-12-09

Hur man löser ett spaningsmord blir tv-serie med Aliette Opheim

En släktfejd som pågått i generationer. En mångmiljonär som försvinner spårlöst. Förbjuden kärlek som leder mot undergången. En kvinna som bestämmer sig för att ta reda på sanningen.

Joakim Palmkvists bok Hur man löser ett spaningsmord. Therese Tangs berättelse blir tv-serie. Aliette Opheim (Knutby, Tjockare än vatten och Kallifat) spelar huvudrollen. Clara Christiansson Drake, Gustav Lindh och Peter Andersson medverkar också. Tv-serien får titeln Ett mörkt hjärta.

Om boken

Den 31 augusti 2012 försvinner Göran Lundblad spårlöst från sitt hem i Norra Förlösa norr om Kalmar. Han anmäls försvunnen av sin dotter Sara, och en polisutredning inleds, där intresset snart riktas mot Sara och hennes pojkvän, grannsonen Martin Törnblad. Men utredningen kör fast, och under två år står den och stampar.

Så bestämmer sig Missing People för att ta sig an försvinnandet, och organisationens operativa chef, Therese Tang, blir alltmer fascinerad av fallet och människorna i Norra Förlösa. Snart är hon djupare indragen än hon någonsin kunnat ana.

Kärlek och svartsjuka, en dotters svek, en skrävlares lögner, stora pengar och ond, bråd död. Hur man löser ett spaningsmord är berättelsen om en kvinna som såg det alla andra missade.

Sagt om boken

"rapp och välskriven reportagebok" Sydsvenskan

"en fantastisk berättelse i en välskriven bok" Östgöta Correspondenten

Foto Sofia Runarsdotter

”Therese Tangs berättelse har på en skarpt journalistiskt sätt förmedlats till bokläsarna av Sydsvenska Dagbladets kriminalreporter Joakim Palmkvist. Han berättar om bymentalitet, grannfejder, avundsjuka och girighet men ger samtidigt ett rätt ömsint porträtt av det mordiska paret och ett något mindre smickrande av deras föräldrar.” DAST MAGAZINE

”Författaren lyckas på ett superbt sätt fånga in både miljöer och psykologi som sammantaget leder fram till det som ska visa sig vara ett beräknat mord.” Tranås-Posten

 ”Rapp och välskriven reportagebok.” Sydsvenskan

Om Joakim Palmkvist

Joakim Palmkvist är kriminalreporter på Sydsvenskan med lång erfarenhet av att bevaka gängkriminalitet. Han har tillsammans med Tobias Barkman gett ut Maffiakrig (2011), och 2015 utkom Äventyr i Svenssonland, om serieskytten Peter Mangs. Hur man löser ett spaningsmord bygger på material ur brottsutredningen om Göran Lundblad och på Therese Tangs egen berättelse.