Albert Bonniers Förlag, 2020-06-18

Foto: Thron Ullberg

Thrillernovell av Jo Nesbø filmatiseras

En thrillernovell av Jo Nesbø blir film: London i regi av Ben Stiller. Variety skriver att Jo Nesbø är exekutiv producent tillsammans med sin agent Niclas Salomonsson.

Ben Stiller har bland annat regisserat ”Escape at Dannemora”  Huvudrollen spelas av Oscar Isaac (senast i "Dune"). Eric Roth, som bland annat vunnit en Oscar för ”Forrest Gump”, står för manus.

En av världens mest framgångsrika kriminalförfattare

Jo Nesbø debuterade 1997 med Fladdermusmannen.  Hans böcker har sålt i över 34 miljoner exemplar, och översatts till mer än femtio språk. 2018 fick Jo Nesbø också The Raymond Chandler Award (Italien), för hela sitt författarskap, samt The Icepick Award (Island) för Sonen. Hans romaner Huvudjägarna filmatiserades 2011 och Snömannen 2017.

Ny roman utkommer i september

I september utkommer Jo Nesbøs nya roman Kungariket. Precis som älskade Sonen ett ödesmättat familjedrama med arketypiska drag, med en mångbottnad intrig och ett gastkramande tempo som kan mäta sig med de bästa böckerna om Harry Hole.

Roy är en mekaniker som lever ett enkelt liv uppe i bergen. Men friden störs när hans lillebror Carl återvänder till barndomstrakterna med en ny fru och högtflygande planer.

Carl är en entreprenör och vill bygga ett stort hotell för att återuppliva bygden, men hemligheter från brödernas barndom gör sig snart påminda.

Roy har alltid skyddat Carl, men kanske har lillebror gått för långt för att Roy ska kunna hjälpa honom denna gång. Ska han ta vara på sin broder?