Albert Bonniers Förlag, 2022-11-23

Spindeln av Lars Kepler är årets mest lyssnade bok

Bookbeat har gjort sin årliga sammanställning och resultatet visar att Spindeln av Lars Kepler är årets mest lyssnade bok. På rekordartad kort tid då boken utkom i 19 oktober. Bara dagarna efter utgivning en stod Spindeln för 12 % av svenska Bookbeat-användares lyssnad tid. Boken har nu legat som ohotad ett på topplistorna i över en månad.

Läs hela sammanställningen här.

– Vi är så glada och tacksamma över att så många har lyssnat på Spindeln på BookBeat. Vi vill också passa på att lyfta fram Jonas Malmsjö som med sin unika, brinnande energi har gett röst åt vår berättelse, säger Alexandra Coehlo Ahndoril och Alexander Ahndoril, författarna bakom pseudonymen Lars Kepler i ett pressmeddelande.

Foto: Karl Nordlund

Spindeln är den nionde delen i den populära serien om Joona Linna.

Om Spindeln

För tre år sedan fick Saga Bauer ett vykort med en hotfull text om en pistol med nio vita kulor – varav en väntar på Joona Linna. Det stod att hon var den enda som skulle kunna rädda honom. Hon visade kortet för Joona, men tiden gick och hotet bleknade som en meningslös provokation. Fram till nu. En säck med en nästan fullständigt upplöst kropp hittas fastsurrad i ett träd i Kapellskär. På mordplatsen återfinns en mjölkvit patronhylsa.

Författarduon Lars Kepler är decenniets största deckarförfattare i Sverige. Böckerna om Joona Linna har sålt mer än 15 miljoner exemplar i 60 länder.  Lars Kepler belönades med BookBeats pris Årets svenska deckarförfattare 2021. Priset är datadrivet och baserat på hur populära, genomlyssnade och omtyckta de tre senaste böckerna från svenska deckarförfattare har varit under de senaste 12 månaderna.

I övrigt är Natriumklorid av Jussi Adler-Olsen den femte mest lyssnade boken 2022. Uppläsare är Stefan Sauk.