Albert Bonniers Förlag, 2020-03-31

Foto: Ewa-Marie Rundquist

Över 15 miljoner sålda exemplar världen över

Lars Kepler har nu sålt i över femton miljoner exemplar i fler än sextio länder. Lars Kepler är en pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. I oktober utkommer Spegelmannen – den efterlängtade åttonde boken med Joona Linna.

– Författarparet Ahndoril är helt unika. Den resa de gjort med Lars Kepler-böckerna är fullständigt enastående. Förlaget är enormt stolta och glada över att få förlägga ett så viktigt författarskap, viktigt inte bara för Albert Bonniers Förlag, utan för hela bokbranschen, säger Albert Bonnier, förläggare, i ett pressmeddelande.

Decenniets största deckarförfattarskap i Sverige

Lars Kepler har haft massiva framgångar med sina böcker i Sverige det senaste decenniet. Lars Kepler har haft fler förstaplaceringar och fler placeringar totalt på tio-i-topp-listorna över bokbranschens gemensamma årsförsäljning än någon annan författare från Sverige eller utlandet.

Om Spegelmannen

En ung kvinna försvinner när hon är på väg hem från skolan. Fem år senare hittas hon mördad på en lekplats mitt i Stockholm. Via övervakningskameror lyckas Joona Linna spåra ett ögonvittne. När det visar sig att vittnet är en psykiskt sjuk man som inte har några som helst minnen av det han såg tar Joona kontakt med hypnotisören Erik Maria Bark. Spegelmannen är den åttonde boken med Joona Linna.

Röster om Lazarus

”Lazarus börjar i halsbrytande tempo, och accelererar mer än man trodde var möjligt.” Dagens Nyheter

”Romanmotorn rycker i gång direkt med en jäkla massa häst- krafter och jag flänger med i ett sträck hela vägen.” Aftonbladet

 ”Vilken thriller, vilken intrig – den fick mig nästan att tappa andan.” Litteratursiden, Danmark

”Mycket spännande, ända till sista sidan.” La Repubblica, Italien

Tidigare utgivning

Hypnotisören (2009), Paganinikontraktet (2010), Eldvittnet (2011), Sandmannen (2012), Stalker (2014), Kaninjägaren (2016), Lazarus (2018) Hypnotisören Black Edition (2019) – samtliga med Joona Linna och Saga Bauer i huvudrollerna. 2015 utkom även den helt fristående thrillern Playground.

I kategorin skönlitteratur som inkluderar både svenska och översatta böcker har Lars Kepler både flest förstaplaceringar (4) och flest placeringar totalt (13) på Svensk Bokhandels tio-i-topp-listor över bokbranschens gemensamma årsförsäljning. Vid en sammanräkning av samtliga kategorier – skönlitteratur, facklitteratur, barn- och ungdomslitteratur, pocket, ljudböcker och e-böcker – har Lars Kepler flest förstaplaceringar (7) och flest placeringar totalt (38) på Svensk Bokhandels tio-i-topp-listor över bokbranschens gemensamma årsförsäljning.