Albert Bonniers Förlag, 2019-10-10

Foto: Jacek Kolodziejski

Olga Tokarczuk tilldelas Nobelpriset i litteratur 2018

Nobelpriset i litteratur 2018 tilldelas Olga Tokarczuk med motiveringen: "En berättarkonst som med encyklopedisk lust beskriver gränsöverskridandet som livsform".

Ariel Förlag och Albert Bonniers Förlag samarbetar när det gäller romanen Jakobsböckerna och novellsamlingen Spel på många trummor

Den 31 oktober finns nya utgåvor tillgängliga för svenska läsare:

  • Daghus, natthus
  • Jakobsböckerna (i samarbete med Ariel Förlag)
  • Löparna
  • Styr din plog över de dödas ben
  • Spel på många små trummor (i samarbete med Ariel Förlag)

Löparna av Olga Tokarczuk


Löparna
är en roman om att befinna sig i ständig rörelse. Men också om att till varje pris bjuda motstånd – att bromsa och bevara. Frédéric Chopins syster smugglar hans konserverade hjärta över gränsen till Polen. En kvinna flyger över halva jordklotet med uppdraget att barmhärtighetsmörda sin dödssjuka tonårskärlek. En man sjunker långsamt ned i galenskap efter att hans fru och barn mystiskt försvunnit under en semesterresa, för att sedan lika mystiskt dyka upp igen. Den ryska sekten Löparna förkunnar att vägen till frälsning ligger i att aldrig slå sig till ro. Episoder och fragment avlöser varandra i en lekfull och originell romantext som rör sig fritt genom tid och rum. Det handlar om resande och migration, liv och död, och den mänskliga kroppens förfall och bevarande.

 

 

Kontakt:

Frågor om Olga Tokarczuks författarskap besvaras i första hand av Mikael Nydahl på Ariel Förlag, 073 989 45 37.

Olga Tokarczuk till Albert Bonniers Förlag – läs mer

Albert Bonniers Förlag: Janina Rak, janina.rak@bonnierforlagen.se, 076 044 02 12