Albert Bonniers Förlag, 2017-10-27

Nyskriven pjäs av Niklas Rådström sätts upp på Dramaten

Niklas Rådströms nyskrivna pjäs När det kommer till kritan har premiär på Dramaten fredagen den 17 november. Regi av Stefan Metz och med Andreas T Olsson i huvudrollen.

Vad är poängen med livet om dess enda mål är att vi en gång ska dö? På vilken spelplats utspelar sig egentligen våra liv? Är vi på en brottsplats, uppslukade av en valfisk eller på en teaterscen i världen? Och hur slutar egentligen våra livsberättelser, med ett åsknedslag eller en suck? Andreas T Olsson, som fick sitt genombrott med Sufflören, framför nu denna nyskrivna monolog av Niklas Rådström som med humor, poesi och ett lekfullt allvar kretsar kring livets enda riktigt avgörande fråga: vad är egentligen meningen med allt?

Niklas Rådström, född 1953, har sedan debuten 1975 utvecklat ett rikt författarskap – diktsamlingar, romaner, essäer, dramatik och manus för film. Hans senaste bok En Marialegend utkom 2016. Niklas Rådström är ledamot av Samfundet De Nio och professor i berättande vid Stockholms Dramatiska Högskola.