Albert Bonniers Förlag, 2023-09-12

Foto: Märta Thisner, Fredrik Hjerling och Max Burkhalter

Gävlit 2023 – möt medverkande författare

Den 17–19 november 2023 går Gävlit 2023 av stapeln. Festivalen bjuder på AW, quiz och författarsamtal. Här kan du läsa mer om festivalens medverkande författare, musiker, moderatorer och andra gäster.

Programpunkter

Fredag 17 november

Judith Kiros & Daniel Boyacioglu i samtal med Johanna Lundin

Lördag 18 november

Magnus Västerbro & Mats Strandberg i samtal med Jack Werner

Jonas Hassen Khemiri i samtal med (moderator ej klar).

Mer information

Boka plats och biljettköp

Följ festivalen på Instagram

Om Judith Kiros

Judith Kiros är författare, översättare och kritiker. Hon debuterade 2019 med poesiboken O för vilken hon nominerades till nominerades till både Sveriges Radios lyrikpris, Katapultpriset och Borås Tidnings debutantpris. I år utkom hon med sin andra kritikerrosade diktbok Det röda är det gränslösa.

Om Magnus Västerbro

Magnus Västerbro är författare och journalist. Han har skrivit en rad kritikerrosade böcker och har belönats med ett flertal priser, däribland Augustpriset. I sin senaste bok Den svarta boken. Små berättelser om död och förvandling blandar han historia och nutid, ibland med utgångspunkt i verkliga händelser, ibland hämtat ur författarens dagdrömmar, mardrömmar och fantasier.

Om Jonas Hassen Khemiri

Jonas Hassen Khemiri är författare och dramtiker. Han har skrivit sex romaner, sju pjäser och en samlingsbok med noveller. Hans texter har översatts till mer än trettiofem språk och hans pjäser spelas världen över. Jonas Hassen Khemiri har nominerats och belönats med en rad olika priser däribland Augustpriset, Sveriges Radios romanpris, National Book Award och Prix Médicis Étranger. Hans senaste roman Systrarna är en episk familjeberättelse som spänner över flera kontinenter.