Albert Bonniers Förlag, 2021-03-17

Foto: Clive Smith

Douglas Stuart träffar svenska läsare live på Facebook

Douglas Stuart gör just nu succé med sin debutroman Shuggie Bain. Den 6 april gästar han bokcirkeln Kollektivet i en livesänd intervju för att prata mer om sin prisbelönta bok.

Douglas Stuart är född i Glasgow men har sedan en längre tid tillbaka bosatt sig i New York, där han arbetar som kläddesigner. Shuggie Bain är hans debutroman som har utsetts till Årets bästa bok av The Times och som 2020 tilldelades det ärofyllda Bookerpriset. Boken har hyllats i media och ligger just nu etta på den svenska kritikerlistan.

Den 6 april 16.00 kommer Douglas Stuart medverka i en livesänd intervju i bokcirkeln Kollektivet på Facebook för att prata om sin prisbelönta bok. Under sändningens gång kommer följarna att själva kunna skriva frågor till författaren.

Shuggie Bain är delvis en självbiografi, en gripande berättelse baserad på författarens liv där fattigdom, krossade drömmar och stor kärlek möter varandra i 1980-talets Glasgow. Pojken Shuggie kämpar för att få ett drägligt liv medan hans mamma Agnes sjunker allt längre ned i ett alkoholmissbruk.  En filmatisering av debutromanen är redan planerad och Douglas Stuart finslipar på sin nya roman, Loch Awe.

Om Kollektivet

Kollektivet är en digital bokcirkel och en plats för alla som gillar att läsa och lyssna på böcker som skildrar samhället och den tid vi lever i just nu. Kollektivet drivs av SelmaStories och är en del av Bonnierförlagen och har idag över 3000 medlemmar.

Gå med i Kollektivet för att ta del av den exklusiva intervjun.