Albert Bonniers Förlag, 2018-11-22

Foto: Magnus Bergström

DN-journalisten Matilda Gustavsson får Stora Journalistpriset

Under kvällen blev det klart att Dagens Nyheters Matilda Gustavsson får Stora Journalistpriset i kategorin ”Årets Avslöjande”.

DN-journalisten Matilda Gustavsson får Stora Journalistpriset

Matilda Gustavssons avslöjande av Jean Claude Arnaults misstänkta övergrepp och trakasserier mot kvinnor ledde till Svenska Akademiens största kris genom tiderna. Nyheten fick snabbt ett internationellt genomslag.

 

För närvarande arbetar Matilda Gustavsson med boken Klubben där hon utvecklar och fördjupar den berättelse som först publicerades hösten 2017.

 

”För mig finns det inget jobb som varit större eller mer akut. Det är också en historia full av gåtor och obesvarade frågor, som jag försöker närma mig i boken.
Det är en thriller, och en tragedi”
säger Matilda Gustavsson.

”Svenska Akademien är på gott och ont inte som andra institutioner, och därför kunde jag överhuvudtaget inte föreställa mig konsekvenserna” fortsätter Matilda Gustavsson.

”Matilda Gustavssons stora reportageserie är en milstolpe och Albert Bonniers Förlag är stolta och glada över att ha denna viktiga bok i vår utgivning. Vi lyckönskar henne varmt till priset” säger Sara Nyström, förläggare Albert Bonniers Förlag.

Klubben utkommer under 2019 på Albert Bonniers Förlag.

 

För mer information, kontakta:
Thérèse Cederblad, therese.cederblad@bonnierforlagen.se