Albert Bonniers Förlag, 2021-04-27

Foto: Henrik Mårtensson Almegård, montage

De nomineras till Årets Bok 2021

Det är dags för det svenska folket att utse Årets Bok 2021! Nu har Bonniers Bokklubbar nominerat de 12 nominerade titlarna och bjuder samtidigt in alla i hela landet till att rösta fram en vinnare. Tre av de nominerade titlarna utkommer på Albert Bonniers Förlag: Brinn mig en sol av Christoffer Carlsson, Shuggie Bain av Douglas Stuart samt och Älskade barn av Ashley Audrain.

Brinn mig en sol av Christoffer Carlsson

Motiveringen:

"Enastående om sanning och skuld! En förstklassig läspärla. 1986 sker första mordet i den halländska byn. Polismannen Sven Jörgensson ägnar sitt liv åt att jaga gärningsmannen. Trettio år senare återvänder en författare till bygden för att ta reda på sanningen. En oerhört skickligt berättad historia med smart intrig, stark tidskänsla och trovärdiga karaktärer."

Rösta här

Shuggie Bain av Douglas Stuart

Motiveringen:

"En blivande klassiker om stor kärlek i en hård värld! När Agnes är nykter älskar och stöttar hon sin yngste son Shuggie och möter världen med högburet huvud. Men hennes drömmar om ett bättre liv drunknar i misären i ett nedgånget gruvsamhälle i 1980-talets Skottland. En hjärtekrossande berättelse om en pojkes envisa kärlek till sin mamma."

Rösta här

Älskade barn av Ashley Audrain

Motiveringen:

"En mörk familjehistoria som kommer att knocka dig totalt! Blythe vill ge sitt barn all den kärlek hon själv aldrig fick när hon växte upp. Men snart börjar hon ana att det är något fel på dottern – eller på henne själv. Och en dag besannas hennes värsta farhågor … En gripande psykologisk thriller om en mammas mardröm, som man sträckläser med rusande hjärta!"

Rösta här

Läs mer om samtliga titlar här.

Röstning öppen till 6 september

Du röstar enkelt genom att fylla i din e-postadress och klicka Rösta. Röstningen pågår t.o.m. 6 september och vinnaren meddelas och belönas på en live-sänd prisutdelning 9 oktober. Du kan rösta en gång om dagen under hela röstningsperioden. Dela gärna sidan i dina sociala kanaler och med dina vänner så att fler kan tycka till och rösta.