Albert Bonniers Förlag, 2022-05-03

De kan bli Årets Bok 2022

Nu har Bonniers Bokklubbar utsett de tolv titlar svenska folket kan rösta fram till Årets Bok 2002. Tre av de nominerade titlarna utkommer på Albert Bonniers Förlag: Sarek av Ulf Kvensler, Äpplet faller inte av Liane Moriarty och Allt vi inte sa av Sara Osman.

Röstningsperioden pågår from 3 maj till 18 september 2022. Du kan rösta på din favoritbok en gång om dagen på www.aretsbok.se.

Sarek av Ulf Kvensler

Motiveringen:

Magnetisk spänning i mästarklass! 

Två par ger sig ut på fjällvandring i Sarek. Men hur väl känner de varandra egentligen? Det som börjar som ett spännande äventyr förvandlas snart till en mardröm. Oväntad och smart twister, filmisk driv och krypande psykologisk spänning. Ruggigt bra läs-ös i hisnande vacker och livsfarlig natur! 

Allt vi inte sa av Sara osman

Träffsäkert, skarpt och underhållande samtidsdrama!

Vi får följa tre unga kvinnor i Stockholm. På den glammiga ytan är allt bra. Där under pågår något helt annat. Vän blir fiende och midsommarhelgen slutar i tragedi … Med ett briljant språk skildras tillvarons orättvisor och dramatiken ökar för varje kapitel. Nervig, smart och rapp sträckläsning!

Äpplet faller inte av Liane Moriarty

Underhållande familjetrhiller som roar och oroar! 

En förtvivlad ung kvinna bultar på Stan och Joys dörr. De tar henne under sina vingar, men snart undrar deras vuxna barn varför en främling flyttat in. Vem är hon? Ett år senare är Joy försvunnen … Ett krypande drama med pricksäkert skildrade karaktärer och en mörk hemlighet som mullrar i bakgrunden.