Albert Bonniers Förlag, 2020-02-27

Foto: Lily Richards

Candice Carty-Williams besöker Stockholm

Den brittiska författaren, journalisten och marknadsföraren Candice Carty-Williams besöker Stockholm den 8–11 mars. Hennes hyllade debut Queenie har nyligen kommit ut i svensk översättning. Queenie är en vass, ärlig, brutal och komisk roman om att famla efter kärlek, karriär och sig själv i en högst igenkännbar samtid. Candice Carty-Williams gör tre framträdande i samband med sitt besök. Hon medverkar bla på Årets Selma 2020 den 8 mars.

Söndagen den 8 mars

Kl 19.00–22.00 • Årets Selma 2020 – 8 mars med Kakan & Ametist • Biljettköp.

Måndag den 9 mars

Kl 08.30–09.30 • Pocketshop Götgatan. Begränsat antal platser. Föranmälan krävs senast den 8 mars till gg@pocketshop.se.

Kl 19.00 • Internationell författarscen, Z-Salen hos ABF. Ett arrangemang av Kulturhuset Stadsteatern. Biljettköp.

Om boken

Queenie Jenkins är tjugofem år, bor i London, gör ett halvbra jobb på en halvstor dagstidning och har just lyckats få sig själv dumpad. Vem hade kunnat ana att Tom skulle svara på hennes hot om en paus med att helt enkelt göra slut? Med svajig magkänsla och Tinder som kompass söker Queenie tröst på sämsta tänkbara ställen. Hon går på den ena katastrofala dejten efter den andra och är över huvud taget bra på att lägga krokben för sig själv. Men utrustad med galghumor, dödslojala vänner och allsmäktigt jamaicansk mormor kan man övervinna denna känsla.

Röster om boken

"Ett roligt, smart blixtnedslag till debutroman. Skriven av en författare bräddfull av talang." Times

"En viktigt, angelägen och avväpnande roman, törstsläckande och efterlängtad." Guardian

"En smart och uppfriskande komisk debut." Observer

"Perfekt för alla som älskade 'Fleabag'." Mail on Sunday

Om författaren

Candice Carty-Williams skriver regelbundet för bla iD och Guardian. Hon är initiativtagare till BAME Short Story Prize, ett brittiskt novellpris som uppmuntrar mångfald i branschen. Queenie är hennes debutbok. På Twitter finns hon under@CandiceC_W.