Lotta Lotass

Lotta Lotass föddes 1964 i byn Borsheden i Västerdalarna, men är numera bosatt i Göteborg. Utöver sitt skönlitterära författarskap har hon också skrivit en avhandling om Stig Dageman, Friheten meddelad. Studier i Stig Dagermans författarskap, som kom 2002.

För romanen Kallkällan, som fick en recensent att utbrista "Lotta Lotass flygklar vid första försöket", belönades hon med Borås Tidnings debutantpris på 100 000 kronor. För sin andra bok, Aerodynamiska tal,som utkom 2001, blev hon belönad med Aftonbladets litteraturpris 2001. 2004 erhöll hon Eyvind Johnson-priset för boken Tredje flykthastigheten som även tilldelades Sveriges Radios Romanpris och Göteborgs-Postens litteraturpris. Hon har också blivit nominerad till Augustpriset ett flertal gånger och till Nordiska rådets litteraturpris.

År 2009 invaldes hon i Svenska Akademien.

Bibliografi
Kallkällan (2000)
Aerodynamiska tal (2001)
Friheten meddelad. Studier i Stig Dagermans författarskap (Göteborgs universitet, 2002)
Band II. Från Gabbro till Löväng (2002)
Tredje flykthastigheten (2004)
skymning:gryning (2005)
Samlarna (Teater Bhopa, 2005)
Min röst skall nu komma från en annan plats i rummet (2006)
Den vita jorden (2007)
Arkipelag (Autor Skrifter, 2007)
Dalén (Marginal, 2008)
Den röda himlen (2008)
Redwood (Autor Eter, 2008-2009)
Hemvist (Autor Eter, 2009)
Kraftverk (Autor Eter, 2009-2010)
Speleologerna (Marginal, 2009)
Den svarta solen (2009)
Sparta (privattryck, 2010)
Konungarnas tillbedjan (2012)
Varia (2014)

Utgivning

Lotta Lotass

Lotta Lotass

Lotta Lotass föddes 1964 i byn Borsheden i Västerdalarna, men är numera bosatt i Göteborg. Utöver sitt skönlitterära författarskap har hon också skrivit en avhandling om Stig Dageman, Friheten meddelad. Studier i Stig Dagermans författarskap, som kom 2002.

För romanen Kallkällan, som fick en recensent att utbrista "Lotta Lotass flygklar vid första försöket", belönades hon med Borås Tidnings debutantpris på 100 000 kronor. För sin andra bok, Aerodynamiska tal,som utkom 2001, blev hon belönad med Aftonbladets litteraturpris 2001. 2004 erhöll hon Eyvind Johnson-priset för boken Tredje flykthastigheten som även tilldelades Sveriges Radios Romanpris och Göteborgs-Postens litteraturpris. Hon har också blivit nominerad till Augustpriset ett flertal gånger och till Nordiska rådets litteraturpris.

År 2009 invaldes hon i Svenska Akademien.

Bibliografi
Kallkällan (2000)
Aerodynamiska tal (2001)
Friheten meddelad. Studier i Stig Dagermans författarskap (Göteborgs universitet, 2002)
Band II. Från Gabbro till Löväng (2002)
Tredje flykthastigheten (2004)
skymning:gryning (2005)
Samlarna (Teater Bhopa, 2005)
Min röst skall nu komma från en annan plats i rummet (2006)
Den vita jorden (2007)
Arkipelag (Autor Skrifter, 2007)
Dalén (Marginal, 2008)
Den röda himlen (2008)
Redwood (Autor Eter, 2008-2009)
Hemvist (Autor Eter, 2009)
Kraftverk (Autor Eter, 2009-2010)
Speleologerna (Marginal, 2009)
Den svarta solen (2009)
Sparta (privattryck, 2010)
Konungarnas tillbedjan (2012)
Varia (2014)

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker och författare