Laga mig

Författare: Lotta Lundgren
Fotograf: Pelle Bergström
Köp boken

Utgivningsdag: 2020-11-13
Recensionsdag: 2020-11-13

Mediakontakt: Anna-Karin Korpi-Öhlund

Utsedd till Årets Svenska Kokbok 2020 av Gourmand Awards.

Fallolyckor relaterade till chili, ett triangeldrama med risotto, Olof Palmes hemligstämplade glassrecept, intergalaktiska utsvävningar med kyckling, ett frontalangrepp på paj, anknytningsproblem till Palak Paneer, det italienska kökets katastrofala effekter på Friedrich Nietszches psykiska hälsa, medelålderns glädjeämnen, matlagning på andra planeter, bullar med baksida, Freud vs Jung, vitlök, citronzest och en oväntat klargörande introduktion till ämnet vin.
Enkel vardagsmat upphöjd till konst och serverad med lika delar humor, bildningsiver och fria fantasier. Kokboken Laga mig är Lotta Lundgrens uppföljare till den numera klassiska storsäljaren Om jag var din hemmafru. I Laga mig har hon samarbetat med fotografen Pelle Bergström och konstnären Denise Grünstein.

"Jag har just läst, och till delar ätit mig igenom, hennes nya kokbok - en upplevelse som nästan golvat mig. ... Formgivningen ångar av både sensualism och brutalitet. Recept - som en tomatsås med två deciliter hallon - och fyndiga texter om vin och kökets baskunskaper, blandas med allvarliga och lekfulla texter om liv och relationer." Åsa Linderborg, Aftonbladet

"Jag har just läst, och till delar ätit mig igenom, hennes nya kokbok - en upplevelse som nästan golvat mig. ... Formgivningen ångar av både sensualism och brutalitet. Recept - som en tomatsås med två deciliter hallon - och fyndiga texter om vin och kökets baskunskaper, blandas med allvarliga och lekfulla texter om liv och relationer." Åsa Linderborg, Aftonbladet

"Det känns lite som att sitta hemma i någons kök och få höra skvaller om vänner och bekanta, samtidigt som man då och då får tips på den bästa stekpannan eller en ingredienslista till aloo gobin, som puttrar på spisen. ... I andra händer skulle detta kännas som en enda röra, men de små kapitlen mellan varje recept, de små fyndigheterna instoppade i instruktionerna och det något futuristiska fotot gör att det binds ihop till en helhet. Utöver recepten finns också en gedigen genomgång av råvaror och av köksredskap, med tips på vad man ska lägga lite extra pengar på och hur man ska ta hand om sina inköp." Frida Jönsson, BTJ-häfte nr 22 2020

"Jag älskar Lotta Lundgrens okonstlade förhållning till mat. Jag vill vara statist i alla hennes reklamfilmer och sitta på hennes axel när hon lagar mat. Bakom varje recept i nya kokboken finns en historia och bilderna är otraditionella med ett råare uttryck. Det gillar jag skarpt." Sandra Plamqvist, Allers

"Helt oförutsägbar och gränslös är denna kokbok där enkel vardagsmat upphöjs till konst tack vare dramatiska och färgstarka fotografier." Matmagasinet

Visa mer

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2020-11-13 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Pelle Bergström Formgivare: Karin Ahlgren Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 256 Mått: 233 x 295 x 30 mm Vikt: 1535 g Format (utgivningsdatum): Danskt band, 9789100179090 (2020-11-13)

Nyheter om boken

Laga mig

Författare: Lotta Lundgren
Fotograf: Pelle Bergström
Köp boken

Utgivningsdag: 2020-11-13
Recensionsdag: 2020-11-13

Mediakontakt: Anna-Karin Korpi-Öhlund

Utsedd till Årets Svenska Kokbok 2020 av Gourmand Awards.

Fallolyckor relaterade till chili, ett triangeldrama med risotto, Olof Palmes hemligstämplade glassrecept, intergalaktiska utsvävningar med kyckling, ett frontalangrepp på paj, anknytningsproblem till Palak Paneer, det italienska kökets katastrofala effekter på Friedrich Nietszches psykiska hälsa, medelålderns glädjeämnen, matlagning på andra planeter, bullar med baksida, Freud vs Jung, vitlök, citronzest och en oväntat klargörande introduktion till ämnet vin.
Enkel vardagsmat upphöjd till konst och serverad med lika delar humor, bildningsiver och fria fantasier. Kokboken Laga mig är Lotta Lundgrens uppföljare till den numera klassiska storsäljaren Om jag var din hemmafru. I Laga mig har hon samarbetat med fotografen Pelle Bergström och konstnären Denise Grünstein.

"Jag har just läst, och till delar ätit mig igenom, hennes nya kokbok - en upplevelse som nästan golvat mig. ... Formgivningen ångar av både sensualism och brutalitet. Recept - som en tomatsås med två deciliter hallon - och fyndiga texter om vin och kökets baskunskaper, blandas med allvarliga och lekfulla texter om liv och relationer." Åsa Linderborg, Aftonbladet

"Jag har just läst, och till delar ätit mig igenom, hennes nya kokbok - en upplevelse som nästan golvat mig. ... Formgivningen ångar av både sensualism och brutalitet. Recept - som en tomatsås med två deciliter hallon - och fyndiga texter om vin och kökets baskunskaper, blandas med allvarliga och lekfulla texter om liv och relationer." Åsa Linderborg, Aftonbladet

"Det känns lite som att sitta hemma i någons kök och få höra skvaller om vänner och bekanta, samtidigt som man då och då får tips på den bästa stekpannan eller en ingredienslista till aloo gobin, som puttrar på spisen. ... I andra händer skulle detta kännas som en enda röra, men de små kapitlen mellan varje recept, de små fyndigheterna instoppade i instruktionerna och det något futuristiska fotot gör att det binds ihop till en helhet. Utöver recepten finns också en gedigen genomgång av råvaror och av köksredskap, med tips på vad man ska lägga lite extra pengar på och hur man ska ta hand om sina inköp." Frida Jönsson, BTJ-häfte nr 22 2020

"Jag älskar Lotta Lundgrens okonstlade förhållning till mat. Jag vill vara statist i alla hennes reklamfilmer och sitta på hennes axel när hon lagar mat. Bakom varje recept i nya kokboken finns en historia och bilderna är otraditionella med ett råare uttryck. Det gillar jag skarpt." Sandra Plamqvist, Allers

"Helt oförutsägbar och gränslös är denna kokbok där enkel vardagsmat upphöjs till konst tack vare dramatiska och färgstarka fotografier." Matmagasinet

Visa mer

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2020-11-13 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Pelle Bergström Formgivare: Karin Ahlgren Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 256 Mått: 233 x 295 x 30 mm Vikt: 1535 g Format (utgivningsdatum): Danskt band, 9789100179090 (2020-11-13)

Nyheter om boken

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker och författare