Utgivningsdag: 2019-11-20
Recensionsdag: 2019-11-26

Mediakontakt: Therese Cederblad

I årtionden hade han omgetts av rykten om övergrepp – den välkände kulturprofilen vars prestigefulla klubb drog till sig medlemmar ur Svenska Akademien, och där konstnärskap både föddes och dog. Den 22 november 2017 publicerades journalisten Matilda Gustavssons reportage om kulturprofilen i Dagens Nyheter, där arton kvinnor vittnade om våldtäkter, hot och trakasserier. Det inledde en händelsekedja som skulle få en av världens mest anrika kulturinstitutioner att krackelera inför öppen ridå.

I "Klubben" fördjupar Matilda Gustavsson sin undersökning av makten i kulturvärlden och hur långt man kan gå i konstens namn. Hon skriver om tiden kring publiceringen, efterspelet där kulturprofilen döms för våldtäkt och om motsättningarna inom Akademien.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2019-11-26 Genre: Samhälle & politik Originalutgåvans utgivningsår: 2019 Ämnesord: Svenska akademien Thema-kod: Samhälle och politik Antal sidor: 300 Mått: 140 x 222 x 20 mm Vikt: 397 g Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789100177645 (2019-11-20); E-bok, epub2, 9789100179878 (2019-11-20); Ljudbok, digital, 9789178273959 (2019-11-22)

Fler böcker av författaren

Utgivningsdag: 2019-11-20
Recensionsdag: 2019-11-26

Mediakontakt: Therese Cederblad

Ladda ner 3D-omslag

Ladda ner författarfoton

Copyright/fotograf: Thron Ullberg

Författarfoton får endast användas i anslutning till marknadsföring eller presentation av författarens böcker.
Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta foto@bonnierforlagen.se.
Klicka på nedladdningspilen för att ladda ner högupplöst bild.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnierforlagen.se for further information.

Detaljerad fakta

Fler böcker av författaren

Sök bland våra böcker och författare