Matilda Gustavsson

Utgivningsdag: 2019-11-21
Recensionsdag: 2019-11-22

Mediakontakt: Therese Cederblad

I årtionden hade han omgetts av rykten om övergrepp – den välkände kulturprofilen vars prestigefulla klubb drog till sig medlemmar ur Svenska Akademien, och där konstnärskap både föddes och dog. Den 22 november 2017 publicerades journalisten Matilda Gustavssons reportage om kulturprofilen i Dagens Nyheter, där arton kvinnor vittnade om våldtäkter, hot och trakasserier. Det inledde en händelsekedja som skulle få en av världens mest anrika kulturinstitutioner att krackelera inför öppen ridå.

I "Klubben" fördjupar Matilda Gustavsson sin undersökning av makten i kulturvärlden och hur långt man kan gå i konstens namn. Hon skriver om tiden kring publiceringen, efterspelet där kulturprofilen döms för våldtäkt och om motsättningarna inom Akademien.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2019-11-22 Genre: Samhälle & politik Thema-kod: Samhälle och politik Antal sidor: 300 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789100177645 (2019-11-21)

Fler böcker av författaren

Matilda Gustavsson