Albert Bonniers Förlag, 2020-04-28

Stina Jackson, Anders Roslund och Sara Paborn nomineras till Årets Bok

Stina Jackson, Anders Roslund och Sara Paborn nomineras till Årets bok 2020 för sin böcker: Ödesmark, Jamåhonleva och Tistelhonung. Stina Jackson tilldelades utmärkelsen förra året för sin debut Silvervägen.

För femte året i rad presenterar Bonniers Bokklubb Årets Bok – folkets litteraturpris. Nu står det klart vilka tolv böcker som Bonniers Bokklubbs redaktörer nominerat till Årets Bok 2020, och röstningen är därmed öppen. Röstningsperioden börjar idag 28 april och det går att rösta på sin favorit en gång om dagen till 23 augusti. Prisutdelning sker i september 2020.

Motiveringen lyder

Ödesmark av Stina Jackson

Berörande spänningsdrama i glesbygdsmiljö

I ett av de förfallna husen i den norrländska byn Ödesmark bor Liv med sin dominanta pappa och sin tonårsson. De utgör en säregen familj. I bygden sprids rykten om pappans välfyllda kassaskåp. En dag försvinner han spårlöst … Starkt, drabbande och stämningsfullt drama om längtan och ödesdigra val.

Jamåhonleva av Anders Roslund

Gastkramande spänning i världsklass!

Kriminalkommissarie Ewert Grens kallas till en lägenhet i centrala Stockholm och hittar där en liten flicka. Hela hennes familj är mördad. Sjutton år senare begås ett nytt brott i samma lägenhet och Ewert blir indragen i fallet. Driven, smart, andlöst spännande nagelbitarthriller i högt tempo!

Tistelhonung av Sara Paborn

Bitterljuvt om förlorad kärlek och livets smultron

Sommaren 1955, på ett pensionat vid havet i Båstad, möter och förlorar Veronika sitt livs stora kärlek. Drygt sextio år senare intervjuas hon av den nyskilda relationscoachen Ebba och en varm vänskap växer fram. I denna ljuvliga kärleks- och relationsroman flätas två kvinnoöden samman. Det är magiskt!­­