Albert Bonniers Förlag, 2021-03-09

Foto: Irmeli Krekin, Jens Sethzman (Melinda Kinnaman och Göran Ragnerstam)

Sårad ängel – nyskriven pjäs av Sara Stridsberg sätts upp på Dramaten

Sara Stridsbergs nyskrivna pjäs Sårad ängel regisseras av Rebecka Hemse. Melinda Kinnaman och Göran Ragnerstam spelar dotter och far. Med nyskriven musik av albumaktuella popartisten Sibille Attar. Premiärdatum meddelas senare. Läs mer om pjäsen på Dramatens hemsida.

Rebecka Hemse tillhör Dramatens fasta ensemble. Hon debuterade på Dramaten 2004 och har sedan dess medverkat i produktioner som Ett drömspel, Beckomberga, Peer Gynt och Linje Lusta. Hon har dessutom medverkat i ett stort antal film-, tv- och radioproduktioner. Hemse gjorde sin regidebut med Evakuering: De förskräckliga föräldrarna och har regisserat Dramatens bidrag till det nationella projektet Osäkerhetens tid. 

Om Sara Stridsberg

Sara Stridsberg är en av Sveriges mest uppmärksammade samtida författare.  Hon debuterade med romanen Drömfakulteten (2006) som belönades med Nordiska rådets litteraturpris. Med Darling River (2010) befäste hon sin ställning som en av våra främsta berättare. För Medealand och andra pjäser (2012) nominerades hon för tredje gången till Augustpriset. Hon har belönats med bl.a. Aftonbladets litteraturpris, Doblougska priset från Svenska Akademin och tidningen Vi:s litteraturpris. Hösten 2014 utkom romanen Beckomberga – ode till min familj, för vilken hon för fjärde gången Augustnominerades.

Hon belönades med Samfundet De Nios stora pris 2015. 2016 tilldelades hon Selma Lagerlöfs litteraturpris samt blev invald i Svenska Akademien på stol nr 13. 2018 utkom romanen Kärlekens Antarktis och året därpå nominerades Sara Stridsberg till det prestigefyllda Man Booker-priset för romanen Drömfakulteten.

Sara Stridsberg är också verksam som dramatiker. Hösten 2015 hade pjäsen Beckomberga premiär på Dramaten, och Konsten att falla spelades på Galeasen i samarbete med Dramaten. Novellen American Hotel publicerades i Granta #4 och finns som e-singel. Pjäsen med samma namn hade premiär på Kulturhuset Stadsteatern i mars 2016. 2017 utkom Nelly Sachs kommer aldrig fram till havet, tre pjäser som spelats på scener i Stockholm.

Om den senaste boken Kärlekens Antarktis

Sara Stridsbergs berättar om den absoluta utsattheten; om grymhet, ensamhet och moderskärlek. Om det som ändå blir kvar efter att allt försvunnit. Kärlekens Antarktis är ett hjärtslitande existentiellt drama som innehåller Stridsbergs karakteristiska blandning av stor litterär tyngd och tillgänglighet, en originell mix av skräck och skönhet, längtan och svart förtvivlan. En brutal berättelse om oväntad kärlek, ömhet och ljus i det totala mörkret.