Albert Bonniers Förlag, 2019-01-15

Foto: Tomas Ehrnborg, Thron Ullberg

Sara Danius och Anna Kinberg Batra gästar Årets Selma

Sara Danius och Anna Kingberg Batra framträder på Årets Selma som går av stapeln den 8 mars på Södra Teatern. Under kvällen pratar Kakan Hermansson jämställdhet och framtidshopp med bokaktuella författare och feministiska inspiratörer. Medverkande är också Katarina Wennstam, Stina Wollter, Melody Farshin, Clara Henry, Christoffer Holst, Ida Östensson, Thomas Sekelius, Aase Berg och Camilla Läckberg.

Anna Kinberg Batra:

– Jag ser fram emot att vara med och tycker det är ett viktigt arrangemang. Sverige är ett av världens mest jämställda länder. Men vi har en bit kvar innan kvinnors röster och berättelser hörs lika starkt, och tas på samma allvar, som mäns.

Årets Selma

Årets Selma är ett feministiskt pris som delas ut av Bonnierförlagen och SelmaStories. Det går till en person eller organisation som gjort avtryck i jämställdhetsdebatten under året som gått, och bidragit till en förändring och förbättring i samhället. Priset delas ut på Internationella kvinnodagen, den 8 mars.

Feministsmeden gör priset för Årets Selma

Priset för Årets Selma 2019 består av en prissumma på 10 000 kronor, ett diplom samt en gåva skapad av Feminstsmeden, Nathalie Wåhlin. Nathalie skapar smycken i silver och guld och är ett ställningstagande för feminism och jämlikhet.

DJ på Årets Selma den 8 mars

Ametist Azordegan gjorde smycket till förra årets vinnare, och i år kan vi glatt meddela att hon kommer att agera DJ på eventet! Ametist är musikjournalist, recensent, har lett ett radioprogram med svensk hiphop på SVT och har även suttit i juryn för bland annat Grammis.