Albert Bonniers Förlag, 2021-07-27

Foto: Siemon Scamell Katz

Rachel Cusk nomineras till Bookerpriset 2021

Rachel Cusk har tillsammans med 12 andra författare nomineras till Bookerpriset 2021 – ett av världens främsta litteraturpriser. Hon nomineras för romanen Andra stället (SecondPlace) som kommer ut i svensk översättning den 16 september. Vem som tilldelas priset tillkännages den 3 november. Läs mer här.

Om Andra stället

Andra stället Rachel CuskEn kvinna bjuder in en berömd konstnär att vistas i hennes gäststuga, belägen i det isolerade träskområdet vid kusten. Men under den heta sommaren blir hans närvaro allt mer provocerande för värdinnan, som tvingas revidera sina tankar om inte bara konstnären utan också om konstens och människans villkor. Andra stället är ett rakbladsvasst kammarspel om kön och öde, makt och konst; en strålande återkomst till romanen för Rachel Cusk, efter den hyllade trilogi som inleddes med Konturer.

Om författaren

Rachel Cusk är född 1967 i Kanada, men är sedan länge bosatt i England. Hon har skrivit ett antal hyllade romaner och essäer, men fick sitt stora internationella genombrott med Konturer, som jämförts med bland andra Sebald, Aleksejevitj, och Virginia Woolf. Den är den första i en trilogi, där även romanerna Transit och Kudos ingår. Samtliga delar är översatta av Rebecca Alsberg.