Albert Bonniers Förlag, 2024-02-29

Foto: Kalpesh Lathigra

Ny roman av Sally Rooney utkommer hösten 2024

Intermezzo, den fjärde romanen från den internationellt bästsäljande författaren Sally Rooney, utkommer på svenska den 24 september 2024. Detta sker simultant med den engelska utgivningen.

Foto: Patrick Bolger

Förutom att de är bröder verkar Peter och Ivan Koubek inte ha mycket gemensamt. Peter, en idealistisk jurist i trettioårsåldern, är karismatisk och framgångsrik på ytan men kämpar i själva verket med att få kontroll över sin tillvaro. Han gör allt för att dölja sin oförmåga att välja mellan de två kvinnorna i sitt liv – mellan sin första stora kärlek, Sylvia, och den rebelliska studenten Naomi.

Peters tio år yngre bror Ivan är en allvarsam schackspelare, tyngd av stämpeln som före detta underbarn. På ett schackevenemang i en småstad lär han känna 36-åriga Margaret, som har en upprivande tid bakom sig. Mellan dem utvecklas en öm och tafatt förståelse, som de båda är rädda att visa för omvärlden.

När Peters och Ivans far går bort växer sig avståndet mellan bröderna allt större.

Johanna Haegerström, förläggare:

Intermezzo är en roman om överväldigande kärlek och sorg, om hämmande förväntningar och konventioner, men också om den frihet som finns i acceptans och försoning. Som läsare känner man igen Sally Rooneys människokännedom och gehör för samtiden, samtidigt som romanen markerar en ny nivå i hennes författarskap."

För den svenska översättningen står Klara Lindell.

Sally Rooney fick ett omedelbart genombrott med sin debut Samtal med vänner 2017. Bland hennes kritikerhyllade och prisbelönta romaner märks Normala människor, som tilldelades Costa Novel Award 2019, nominerades till Bookerpriset och blev en framgångsrik tv-serie som sänts på SVT. Sally Rooney bor och arbetar  i County Mayo, Irland, där hon även föddes.

Vid frågor kontakta

Johanna Haegerström, Förläggare, johanna.haegerstrom@albertbonniers.se

Hanna Bäärnhielm, Mediekontakt, hanna.baarnhielm@bonnierforlagen.se