Albert Bonniers Förlag, 2020-07-10

Foto: Sarah Saverstam

Mari Jungstedts nya bok Innan molnen kommer försäljningsframgång

Innan molnen kommer av Mari Jungstedt har omedelbart fångat en stor läsar- och lyssnarskara. Enligt Svensk Bokhandels rapport är Innan molnen kommer den mest sålda inbundna bok, e-bok och ljudbok under juni månad. Boken är första delen i den nya kriminalserien Málagasviten som utspelar sig på Spaniens solkust med de andalusiska bergen och Málagas storstadspuls.

Sedan debuten 2003 med Den du inte ser har Mari Jungstedt etablerat sig som en av Sveriges mest framgångsrika spänningsförfattare. Hennes böcker har sålt i närmare 6 miljoner exemplar bara i Sverige och har översatts till ett tjugotal språk.

Om boken

En kontroversiell spansk åklagare, gift med en svenska hittas död i en ravin i bergsbyn Ronda på den spanska solkusten. Snart kan polisen konstatera att det rör sig om mord. Läraren Lisa Hagel, som blivit brutalt dumpad av sin man sedan trettio år, flyttar till Spanien från Sverige för att försöka börja om. Hon har köpt ett renoveringsobjekt i en liten sömnig by. På en flamencokurs träffar hon mordutredaren och änkemannen Hector Correa som även han har ett sårigt förflutet, och plötsligt finner sig Lisa indragen i det mystiska mordet på åklagaren. Så inträffar ännu ett mord, och spåren leder ända tillbaka till general Franco och Spaniens blodiga historia.