Albert Bonniers Förlag, 2023-12-22

Foto: Ewa-Marie Rundquist

Mannen Myten Minglet av Micael Bindefeld nomineras till QX-priset Årets bok

Mannen Myten Minglet av Micael Bindefeld är en av fem böcker som nomineras till QX-priset Årets bok 2023. Nu är röstningen till QX-galan 2024 öppen för alla.

Rösta på boken 

Mannen Myten Minglet

I fyra decennier har han stått i fronten på de röda mattorna och bjudit kändisar och media till storslagna och oförglömliga fester. Men vad hände egentligen när kamerorna inte såg? Vilka stjärnor fick smugglas ut bakvägen? Vad gjorde Anita Ekberg när vinet tog slut? Ett liv i glittret och en historia med mörk botten. Om breven från farfars skrivmaskin som nådde rakt in i nazisternas högborg.

Micael Bindefeld är frisören från Göteborg som blev Sveriges mäktigaste festarrangör genom att revolutionera de sociala strukturerna i Stockholms kändisvärld. Idag driver han sin egen PR-byrå parallellt med den själv- betitlade stiftelsen till minne av Förintelsen.

Malin Roos är prisbelönt journalist och författare med en bakgrund som krönikör, utrikeskorrespondent och reporter. Hon brinner för porträttintervjuer och fördjupande samhällsreportage.