Albert Bonniers Förlag, 2019-06-13

Foto: Pierre Björk

Jonas Hassen Khemiri sommarpratar i P1

Nu avslöjas vilka som ska sommarprata i Sommar i P1. Som vanligt kommer lyssnare få ta del av 58 sommarvärdars berättelser – Jonas Hassen Khemiri är en av dem.

Programmet sänds den 29 juni.

Om Jonas Hassen Khemiri

Jonas Hassen Khemiri, född 1978 i Stockholm, har skrivit romanerna Ett öga rött, Montecore, Jag ringer mina bröder, Allt jag inte minns, samlingsboken Invasion! med pjäser och noveller, samt hans senaste bok Pappaklausulen. Khemiri är översatt till fler än tjugofem språk och har bland annat tilldelats Borås Tidnings debutantpris, Sveriges Radios romanpris, Tidningen Vi:s litteraturpris och en Village Voice Obie Award.

Allt jag inte minns fick Augustpriset för årets skönlitterära bok 2015.

Om Pappaklausulen

En pappa återvänder till Sverige för att hälsa på familjen som han en gång övergav. Hans dotter är gravid med fel man, hans neurotiske son har fått egna barn och vill att pappan som nu är farfar ska ta hand om sig själv. Pappaklausulen måste omförhandlas. Men går det? Inte utan krig.

Jonas Hassen Khemiris senaste roman handlar om familjehemligheter och blodsband, om gatstenar och dinosaurier, om kärlek och svek. Och om utmaningen i att fortsätta vara familj, trots allt.