Albert Bonniers Förlag, 2020-07-06

Foto: Emma Trim

HBO har köpt rättigheterna till Brit Bennetts roman Hjärtlinjer

Streamingtjänsten HBO har köpt rättigheterna till den amerikanska bästsäljande romanen Hjärtlinjer. Enligt tidningen deadline.com kommer författaren Brit Bennett arbeta som producent och vara delaktig i arbetet med att förvandla romanen till tv- serie.

Det är med sin andra roman som Brit Bennett fått sitt stora internationella genombrott, boken är såld till närmare femton länder. I november utkommer Hjärtlinjer på svenska.

Brit Bennett, född i Kalifornien, och har studerat vid Stanford och University of Michigan. Hon debuterade med den kritikerhyllade och bästsäljande romanen The Mothers 2016. Samma år utsågs hon till en av National Book Awards ”5 under 35”.

Familjeband, kärlek, klass och etnicitet

Hjärtlinjer handlar om tvillingsystrarna Desiree och Stella Vignes som i tonåren rymmer till New Orleans. Där upptäcker Stella för första gången att hennes hud är så ljus att andra människor kan ta henne för vit, något som kommer att få stora konsekvenser för systrarnas liv och framtid. Tjugo år senare lär två unga kvinnor känna varandra i 80-talets Los Angeles. På ytan har de inte mycket gemensamt, men de delar samma rötter.

En rik och tankeväckande roman om två generationer amerikanska kvinnor, om familj, kärlek och klass och om att utmana den roll man tilldelats.