Albert Bonniers Förlag, 2020-06-11

Foto: Emil Malmborg, Åsa Tallgård, Fredrik Skogskvist, Stefan Tell

Författarna som medverkar i Sommar i P1

Sommar, sommar, sommar... Nu har Sveriges Radio presenterat årets sommarvärdar i P1. Bland dem är Patrik Svensson, Gunilla von Platen, Anna Takanen och Patrik Lundberg.

11 juli: Patrik Svensson

Kulturjournalisten som tog hela Sverige med storm med sin bok Ålevangeliet – en svensk fackbok om ett slemmigt vattendjur, såld till 34 länder – innan utgivning. Boken belönades med Augustpriset 2019 i den facklitterära klassen och var en av det årets mest sålda fackböcker.

19 juli: Gunilla von Platen

Entreprenören, filantropen och företagsledaren med världen som arbetsfält, men som aldrig glömmer sin bakgrund. Gunilla von Platen är idag en av Sveriges mäktigaste drakar. Men hennes väg till toppen har varit allt annat än spikrak, något hon öppet berättar om i självbiografin Draken i rummet.

2 augusti: Anna Takanen

Hon är skådespelare, regissör och tidigare vice vd och teaterchef på Göteborgs Stadsteater och Kulturhuset Stadsteatern. Hennes debutbok Sörjen som blev är en ömsint berättelse om hur Anna Takanen långsamt och alltmer smärtsamt nystar upp sin pappas familjehistoria och hur det är att vara barn till ett krigsbarn.

6 augusti: Patrik Lundberg

Journalist, författare och kolumnist i Expressen. Patrik Lundberg har nominerats till Stora journalistpriset i kategorin Årets röst. Han har skrivit flera böcker, bland annat den uppmärksammade ungdomsromanen Gul utanpå. I augusti utkommer Fjärilsvägen – en roman som handlar om hans egen mamma.