Albert Bonniers Förlag, 2023-01-19

Foto: Fredrik Hjerling

Falkens flykt nomineras till Årets bok om svensk historia

Falkens flykt av Marcus Wallén är en av de åtta titlar som nomineras till Årets bok om svensk historia. Nu bjuder nättidningen Svensk Historia in läsarna till att rösta fram sin favorit bland böckerna.

Klicka på länken och rösta

Du kan rösta fram till 17 februari 2023. Bara en röst per person räknas. De som deltar i omröstningen kan vinna någon av de nominerade böckerna – du kan själv välja vilken.

Om Svensk historia

Nättidningen Svensk Historia är en nyhetstidning om svensk historia. Här finns nyheter, aktuell forskning, ny litteratur, museiutställningar och debatt samt en stor samling historiska länkar.

Om Falkens flykt

Under den dramatiska sommaren 1944 evakueras estlandssvenskarna, hjälpta av Ludwig Lienhard, officer i SS som anställts av Sverige som officiell flyktingkoordinator.

Men operationen tycks ha kopplingar till ett mytomspunnet nätverk som bistår flyende nazister, och Lienhard spelar ett livsfarligt dubbelspel.

I dag är Ludwig Lienhard nästan bortglömd, men en gång höll han tusentals öden i sin hand.

Om Marcus Wallén

Marcus Wallén föddes 1972 i Mariehamn. Han är uppväxt både i Sverige och på Åland. Under 20 år jobbade han som journalist och chef på tidningen Expressens redaktion i Stockholm. 2019 debuterade han med Naziguldet och de invigdas hemlighet.