Albert Bonniers Förlag, 2020-01-24

Den högsta kasten utsedd till årets Stockholm läser-bok

Den 20 januari 2020 utsågs Carina Rydbergs kultklassiker Den högsta kasten till årets bok i projektet Stockholm läser.

Juryns motivering

“I Den högsta kasten sätter Carina Rydberg sin person på spel i ett blottläggande av spelreglerna för kön och klass. Stockholms krogvärld och Indiens idévärld dubbelexponeras i en intensiv uppgörelse med män med makt. Huvudpersonen sitter fast i kärlekens förtärande grepp, men från att ha varit uppslukad av kärlek börjar hon ruva på hämnd. Med sin självutlämnande och självbiografiska prosa föregår romanen det nya milleniets exhibitionistiska strömningar.”

Om Boken

Obeveklig och skoningslös. Så beskrivs Carina Rydbergs kultförklarade bok Den högsta kasten. Efter en förödande resa till Indien befinner sig Carina återigen på sin favoritplats: vid bardisken på en av Stockholms mest klassiska restauranger PA & Co. Där sitter skådespelare och musiker, advokater och servitörer, de utvalda och de oönskade. Hon förälskar sig i en av stamgästerna, en advokat, men vad vill han egentligen? Leker han med henne, ingår hon i något slags spel?

Den hösta kasten finns nu i ny pocketutgåva med nyskrivet förord av Jan Henrik Swahn samt bokcirkelfrågor. Under året kommer bokcirklar, författarsamtal, stadsvandringar och andra evenemang att arrangeras.