Albert Bonniers Förlag, 2020-11-25

Foto: Claudia Sforza

David Grossman i ett samtal om sin bok Med mig leker livet

David Grossman, född 1954 i Jerusalem, är en av Israels mest framstående författare. Han har studerat filosofi och teater vid Hebrew University. Han har skrivit barnböcker, radiodramatik, romaner, han är översatt till 45 språk och har fått oräkneliga priser. Hans förra roman, En häst går in på en bar (2017) belönades med det internationella Man Booker-priset samma år. Han senaste bok Med mig leker livet utkom i augusti.

Ett samtal mellan David Grossman, Mats Granberg, litteraturproducent och översättare Natalie Lantz. Samtalet är på engelska och den engelska texten i filmen är autogenererad.

Ett zoom-samtal med utrikeskorrespondent Cecilia Uddén, Sveriges Radio. Samtalet är arrangerat av Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Se ett samtal mellan David Grossman och hans förläggare Daniel Sandström.

 

Om Med mig leker livet

Tre kvinnor – dotter, mor och mormor – har livet igenom plågats av ett sår från det förflutna, något aldrig avslöjat som ställt dem mot varandra. Men när mormodern Vera ska fylla 90 reser de tillsammans från Israel till resterna av det fångläger i Kroatien där deras familjetragedi uppstod.
Romanen baseras på en sann historia men är samtidigt en djupt allmänmänsklig berättelse om det outsagdas sprängkraft i familjen. Med mig leker livet är ännu ett mästerverk av en av världens stora författare.