Albert Bonniers Förlag, 2020-06-09

Albert Bonniers Förlag ger ut Witcher på nytt imprint

Serien The Witcher tog världen med storm när den började visas på Netflix i julas. Förlagan, som också ligger till grund för det populära datorspelet med samma namn, är den polska romansviten Wiedźmin av Andrzej Sapkowski.

Foto: Elbieta Lempp

Nu kommer hela serien om åtta böcker för första gången ut på svenska i sin helhet. De två första novellsamlingarna Den sista önskningen och Ödets svärd, som i Sverige ursprungligen gavs ut av Ersatz 2011, återutges den 26 juni och till hösten väntas de två första nyöversatta romanerna nå läsarna.

De första berättelserna om Geralt från Rivia stod i de två novellsamlingarna från 1992 och 1993. Mellan 1994 och 1999 publicerades så fem romaner och den senaste romanen i sviten gavs ut i Polen 2013. Böckerna har översatts till 20 språk och sålt i mer än 33 miljoner exemplar världen över.

Romanerna kommer att ges ut på Albert Bonniers Förlags nya imprint Gondol.

Isa Widerståhl förlagschef på Albert Bonniers Förlag:

– Med Gondol vill vi skapa ett utrymme inom förlaget där vi kan bredda vår utgivning och testa nytt, i allt från nya genrer till mer snabbfotade utgivningsplaner. Gondol kommer att ha en liten fokuserad utgivning av kommersiell, primärt utländsk, skönlitteratur.