Albert Bonniers Förlag, 2021-01-14

Tim – Biografin om Avicii utkommer den 16 november 2021

Den 16 november 2021 utkommer den auktoriserade biografin om Tim Bergling, Tim – Biografin om Avicii. Boken är skriven av den prisbelönte journalisten Måns Mosesson, som genom intervjuer med Tims familj, vänner och musikerkollegor kommit stjärnproducenten in på livet. Boken ger en ärlig bild av Tim och hans sökande – och väjer inte för de svårigheter som han kämpade med.

Tim Bergling var en musikalisk visionär som genom sin känsla för melodier definierade epoken då svensk och europeisk housemusik tog över världen. Men Tim Bergling var också en introvert och skör ung man som blev vuxen i ett omänskligt uppskruvat tempo. Efter ett antal akuta sjukhusvistelser slutade han turnera sommaren 2016. Knappt två år senare tog han sitt liv.

Kerstin Almegård, förläggare:

– Det är nästan svårt att greppa hur stor påverkan Tim Bergling hade, både på musikindustrin i stort och på sina fans över hela världen. Författaren Måns Mosesson har rest i Tim fotspår jorden runt, från barndomens gator i Stockholm till Miami, Ibiza och Los Angeles, för att kunna ge en fördjupad och komplex bild av Tims liv och verk.

Om författaren

Foto: Thron Ullberg

Måns Mosesson är undersökande journalist och vinnare av bland annat Stora Journalistpriset, Ikarospriset och det internationella Prix Italia. Han har en bakgrund som dokumentärproducent på Sveriges Radio och jobbar nu som fördjupande reporter på Dagens Nyheter.

Tim Bergling Foundation

Behållningen som tillfaller Avicii AB kommer att gå till stiftelsen Tim Bergling Foundation, för att stödja arbete med att förebygga bland annat psykisk ohälsa och självmord. Tim Bergling Foundation stöttar bl.a. organisationen Mind och deras självmordslinje, så att den kan hålla öppet dygnet runt, året om.

För dig som mår dåligt och har tankar på att ta ditt liv:

Ring Minds självmordslinje på 90101 eller gå in på Mind Självmordslinjen.

Förhandsbeställ boken

För mer information:

Ebba Lindqvist, Ebba Lindqvist PR, 070 480 33 00, brev@ebbalindqvist