Albert Bonniers Förlag, 2018-04-30

Foto: Emelie Asplund

Sven-Eric Liedmans Karl Marx-biografi utkommer på engelska

Sven-Eric Liedmans Karl Marx. En biografi – A World to Win– utkommer på engelska den 1 maj. I samband med utgivning och lanseringen av den engelska utgåvan gör författaren en tiodagars turné i New York, Washington och London.

Omslag A World to Win

Trots att det snart har gått 200 år sedan Karl Marx föddes är han en rykande aktuell kritiker av dagens kapitalism. Hans efterlämnade texter står sig väl – nu när de kan läsas i sin egen rätt. Sven-Eric Liedman visar i sin stora biografi vad tänkaren och forskaren Karl Marx verkligen skrev. Dessutom ger han en levande bild av människan Marx, hans liv, familj och vänner samt det livslånga samarbetet med Friedrich Engels.

Sven-Eric Liedman är idéhistoriker och författare med stor bredd i sitt skrivande. Hans lärobok om politiska ideologier har kommit ut i fjorton upplagor med flera gånger uppdaterade titlar: År 1972 hette den Från Platon till Lenin och 2014 Från Platon till kriget mot terrorismen. För boken I skuggan av framtiden fick han Augustpriset i fackbokklassen 1997. Under åren 1979 till 2006 var han professor i idéhistoria vid Göteborgs universitet. Karl Marx har han läst och skrivit om under femtio år.