Albert Bonniers Förlag, 2022-02-28

Foto: Sören Vilks

Sårad ängel – nyskriven pjäs av Sara Stridsberg nu på Dramaten

”… ett litet perfekt tonsatt rekviem över livet, vad människor behöver av och gör med varandra utan att egentligen vilja det”, skriver Dagens Nyheter om den nyskrivna pjäsen Sårad ängel.

Sara Stridsberg: – Pjäsen handlar om en far och hans dotter och deras gemensamma historia som aldrig tar slut.

Sårad ängel spelas sedan den 25 februari i Målarsalen på Dramaten i Stockholm. I rollerna ses Jakob Eklund och Melinda Kinnaman. Rebecka Hemse står för regin. Scenografi/kostym av Bente Lykke Møller och musik av Sibille Attar.

Den 6 mars sker ett samtal efter föreställningen. Då kan man lyssna på författaren Sara Stridsberg, regissören Rebecka Hemse, krönikören Hanna Hellquist och den norske psykiatern och psykoterapeuten Finn Skårderud som samtalar om pappor på flykt och sårade änglar.

Mer information och biljettköp på Dramatens webbplats

Fler röster om Sårad ängel

"Skådespelarna lyser i sårigt relationsdrama" Svenska Dagbladet

"… en koncentrerad och vacker pjäs om en dotters relation med en alkoholiserad far." Expressen

"'Sårad ängel' är ett nyanserat och mänskligt drama om det oerhörda i att kunna förlåta." Kulturbloggen

Foto: Thron Ullberg

Om Sara Stridsberg

Sara Stridsberg fick sitt stora genombrott, också internationellt, med romanen Drömfakulteten 2006. Den belönades med Nordiska rådets pris 2007, och 2019 nominerades den till det prestigefyllda Man Booker-priset när den kom ut i England och USA. Med romaner som Beckomberga, Darling River och Kärlekens Antarktis har hon befäst sin ställning som en av våra främsta berättare.

Sara Stridsberg är också verksam som dramatiker, och pjäser som Medealand, Dissekering av ett snöfall och Konsten att falla har spelats runt om i världen.  Åren 2016–2018 var Sara Stridsberg ledamot av Svenska Akademien. I januari 2021 valdes hon in till ledamot i Samfundet De Nio. Hennes senaste bok novellsamlingen Hunter i Huskvarna utkom hösten 2021.

Sara Stridsberg: "Jag har varit jätterädd att skriva mig över kanten till vansinnet" – läs en intervju med Sara om Hunter i Huskvarna.