Albert Bonniers Förlag, 2020-09-11

Foto: Jacob Bengtsson, Dramaten

Sara Stridsbergs Kärlekens Antarktis på Dramaten

Skådespelaren och regissören Nina Jeppsson går på insidan av Sara Stridsbergs bok Kärlekens Antarktis i en experimentell monolog med flera röster. Premiär 16 september i Målarsalen. Läs mer på Dramatens hemsida.

Till kärlekens Antarktis handlar om längtan efter att ge upp, att släppa taget. Och om dess (skenbara) motsats: att längta, att sträcka sig mot världen, att älska, och försöka hålla kvar även när man vet att man kommer förlora allt. Monologen är framtagen i samarbete med tonsättaren Kent Olofsson och videoscenografen Johannes Ferm Winkler.

Om Sara Stridsberg

Foto: Irmelie Krekin

Sara Stridsberg är en av Sveriges mest uppmärksammade samtida författare. 2019 tilldelades hon Sveriges Radios Romanpris för Kärlekens Antarktis och nominerades till det presigefyllda Man Bookerpriset för romanen Drömfakulteten i USA och England. Sara Stridsberg är även verksam som dramatiker och har flera gånger spelats på Dramaten, senast Beckomberga 2015.

Om Kärlekens Antarktis

Sara Stridsbergs bok berättar om den absoluta utsattheten; om grymhet, ensamhet och moderskärlek. Om det som ändå blir kvar efter att allt försvunnit. Kärlekens Antarktis är ett hjärtslitande existentiellt drama som innehåller Stridsbergs karakteristiska blandning av stor litterär tyngd och tillgänglighet, en originell mix av skräck och skönhet, längtan och svart förtvivlan. En brutal berättelse om oväntad kärlek, ömhet och ljus i det totala mörkret.