Albert Bonniers Förlag, 2019-01-09

Foto: Irmelie Krekin

Sara Stridberg nomineras till Romanpriset 2019

Sara Stridsberg nomineras för Kärlekens Antarktis till Sveriges Radios Romanpris 2019. Priset delas ut under Litteraturveckan i P1 i Växjö som avslutats med en stor litteraturgala den 12 april.

De fyra nominerade titlarna som lyssnarjuryn nu ska läsa är:

Kärlekens Antarktis av Sara Stridsberg

Allting växer av Lyra Koli 

Geniet från Breslau av Lena Einhorn 

Lugnet av Thomas Bannerhed 

Läs mer om Sveriges Radios Romanpris

Den roman som tilldelas Sveriges Radio Romanpris bestämmer en lyssnarjury som kommer att diskutera böckerna i P1 Kultur under Litteraturveckan i P1. Årets lyssnarjury består av fyra bokcirklar från Småland och Öland. Vilka bokcirklar det är presenteras i mitten av mars.

Så bokcirklar du med Sveriges Radios Romanpris

Om Kärlekens Antarktis

Valle och Solveig har omhändertagits av myndigheter och placerats någonstans längs Sverigekartan. Föräldrarna Raksha och Ivan fortsätter att finnas, irrande genom Stockholm och den dödas förlorade värld. Och dödsögonblicket finns, det tar aldrig någonsin slut. Kärlekens Antarktis berättar om den absoluta utsattheten; om grymhet, ensamhet och moderskärlek. Om det som ändå blir kvar efter att allt försvunnit.
Det är ett hjärtslitande existentiellt drama som innehåller Stridsbergs karakteristiska blandning av stor litterär tyngd och tillgänglighet, en originell mix av skräck och skönhet, längtan och svart förtvivlan. En brutal berättelse om oväntad kärlek, ömhet och ljus i det totala mörkret.