Albert Bonniers Förlag, 2018-05-28

Foto: Gabriel Liljevall

Sara Bergmark Elfgren skriver treboksavtal med Albert Bonniers Förlag

Albert Bonniers Förlag ger ut tre romaner av Sara Bergmark Elfgren.

– Jag har följt Sara Bergmark Elfgrens författarskap genom åren och ser fram emot att arbeta med henne. Hon är en unik litterär röst och jag är glad och stolt över att få följa med på den här resan, säger Sara Nyström, förläggare på Albert Bonniers Förlag.

Sara Bergmark Elfgrens senaste bok Norra Latin är nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2018. Hon debuterade 2011 med Cirkeln, som hon skrev tillsammans med Mats Strandberg.
– I mina tidigare romaner har jag haft unga i fokus och det är en del av mitt författarskap som jag tänker fortsätta odla. Men jag vill också testa nya vägar och det ser jag fram emot att göra på Albert Bonniers Förlag, säger Sara Bergmark Elfgren.
– Det ska bli väldigt roligt och spännande.

Sara Bergmark Elfgren skriver även manus och skapade P3 Serie: De dödas röster, en lyssnar- och kritikersuccé som nominerades till Prix Europa. Hon har gett ut serieromaner och bilderböcker i samarbete med illustratörer.

– Sara Bergmark Elfgrens berättarkonst är förtrollande, det är otroligt spännande att vara med om detta, säger Daniel Sandström, litterär chef på Albert Bonniers Förlag.

Läs en intervju

SelmaStories har pratat med Sara Bergmark Elfgren om de kommande böckerna.

Mer information

Vänligen kontakta Sara Nyström, förläggare, Albert Bonniers Förlag: sara.nystrom@albertbonniers.se