Albert Bonniers Förlag, 2019-12-05

Foto: Daniel Wiland

Olof Wretling vinterpratar i P1

Nu avslöjar Sveriges Radio årets vintervärdar i P1 – Olof Wretling är en av dem och han är nu inne på sitt sjunde år som vinterpratare.

Om Olof Wretling

Olof Wretling , född 1975, är skådespelare och dramatiker. Han är medlem i humorgruppen Klungan och medverkar i radioprogrammet Mammas nya kille, som utsetts till det roligaste humorprogrammet i P3 någonsin. Tillsammans med Sven Björklund har han skapat barnprogrammet Dafo för SR och SVT och skrivit boken Till häst genom Västerbotten. 2017 utkom Diagnoserna i mitt liv, baserad på hans vinterprat från 2016, som även omvandlats till en berättarföreställning och en serie på SVT.

Om Diagnoserna i mitt liv

Olof Wretlings blandning av komik och tragik har givit honom en position som en av våra mest hyllade komiker. Efter hans sommarprat 2011 om sorgen efter pappans död och kampen för att finna sin egen väg i livet har han fem gånger röstats fram som lyssnarnas favorit till att vinterprata. I Fem vintrar och en sommar samlas de självutlämnande och komiska berättelserna till en skildring om sorg, drömmar och konsten att våga misslyckas.