Albert Bonniers Förlag, 2017-10-26

Foto till h och v: Lewis W Hine

Ola Larsmos Swede Hollow sätts upp på Dramaten

Den 8 november är det premiär för Dramatens uppsättning av Ola Larsmos Swede Hollow.

Svenskar är korkade, går inte att prata med och luktar illa. I alla fall i svenskgettot i den amerikanska staden St Paul i Minnesota.

Året är 1897. Några av alla de svenskar som sökt lyckan i Amerika har hamnat i en liten industristad där fattiga svenskar är förpassade till en skitig och ofta översvämmad ravin mitt i staden. Där kämpar de för att klara dagen – och drömmer om en bättre framtid. Här möter vi deras tidlösa berättelser i närbild, i en ovanligt intim och avskalad uppsättning av regissören Alexander Mørk-Eidem.

Det blir ett annorlunda Elverket där publiken tar plats på golvet och kommer närmare spelet än någonsin. Bänkraderna är borta, i stället sitter man på kuddar (eller bänkar om man behöver). Publikvärdar finns på plats för att hjälpa dig tillrätta.

Stanna kvar en stund efter föreställningen den 9 november för att ta del av ett samtal om Swede Hollow.

I samtalet medverkar Ola Larsmo, Dag Blanck, professor i nordamerikastudier vid Uppsala universitet, regissören Alexander Mørk-Eidem, historikern Dr. William Beyer samt Bruce Karstadt från American Swedish Institute (ASI), Minneapolis.

Samtalsledare Jacob Hirdwall, dramaturg.
Samtalet som är på engelska börjar 10 minuter efter föreställningens slut.

Fri entré, öppet för alla (även för de utan biljett till kvällens föreställning).

Mer om föreställningen.