Albert Bonniers Förlag, 2024-01-12

Foto: Thron Ullberg

Nyskriven pjäs av Sara Stridsberg på Teater Galeasen

Den 4 mars har En grav för två (Antigone i Kolonos) av Sara Stridsberg urpremiär på Teater Galeasen i Stockholm. Regi står Natalie Ringler för. Medverkande skådespelare är Lina Englund, Johan Rabaeus och Albin Oké.

Läs mer om pjäsen och till biljettköp

Om pjäsen

Sara Stridsbergs pjäs är ett tätt kammarspel på gående fot om spåren av familjen i det egna jaget, om ansvar och arv, om gemensamma minnen och allt som kommer upp till ytan när man anar att samtalen är räknade. En grav för två (Antigone i Kolonos) är en betraktelse och en uppgörelse, både nutida och evig i sitt utforskande av längtan och plikt, av det flyktiga livet och den aldrig upphörande evigheten.

Foto: Thron Ullberg

Om Sara Stridsberg

Sara Stridsberg utkom senast 2021 med novellsamlingen Hunter i Huskvarna.  Hon fick sitt stora genombrott, också internationellt, med romanen Drömfakulteten 2006. Den belönades med Nordiska rådets pris 2007, och 2019 nominerades den till det prestigefyllda Man Booker-priset när den kom ut i England och USA. Med romaner som BeckombergaDarling River och Kärlekens Antarktis har hon befäst sin ställning som en av våra främsta berättare.

Sara Stridsberg är också verksam som dramatiker, och pjäser som MedealandDissekering av ett snöfall och Konsten att falla har spelats runt om i världen.  Åren 2016–2018 var Sara Stridsberg ledamot av Svenska Akademien. 2021 valdes hon in till ledamot i Samfundet De Nio. Hennes senaste bok är novellsamlingen Hunter i Huskvarna (2021).

Den 22 mars 2024 har Svindel av Sara Stridsberg premiär på Dramaten i Stockholm. Pjäsen är nyskriven och baseras på Sara Stridsbergs roman Kärlekens Antarktis.