Albert Bonniers Förlag, 2023-04-04

Foto: Karl Nordlund

Nyckelserien – ny spänningsserie av författarna bakom Lars Kepler

Pseudonymen Alex Ahndoril är ett nytt samarbete mellan makarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril, författarna bakom Lars Kepler. Hösten 2023 utkommer Jag kommer att hitta nyckeln, den första delen i pusseldeckarsviten Nyckelserien.

Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril:

– Vi älskar att skriva som Lars Kepler och har ingen tanke på att sluta med det, men med Nyckelserien har vi fått möjligheten att utforska vår passion för pusseldeckare. Vi tycker att det är väldigt spännande med den moderna pusseldeckaren, där själva mysteriet står i fokus. Det finns något så lockade i att ställas inför en gåta, ta del av ledtråd efter ledtråd och försöka avläsa karaktärernas ord och samspel.

Om Nyckelserien

Julia Stark är en ung kvinna som befinner sig i svallvågorna efter en fruktansvärd katastrof, en traumatiserande händelse som skadat henne i grunden, men också gjort att hon upplever vissa ögonblick med plågsam intensitet. De flesta av oss har varit med om hur alla sinnen ibland skärps till det yttersta vid olyckor eller liknande, när tiden står stilla, när varje detalj blir livsavgörande. För Julia sker detta gång på gång.

Som läsare kan man välja att bara luta sig tillbaka och njuta av berättelsen eller försöka hitta nyckeln före Julia Stark med hjälp av sin egen människokännedom, iakttagelseförmåga och logiska tänkande. Alla pusselbitar finns där– det gäller bara att lägga dem rätt. Och när man väl får svaret ska det kännas fullständigt kristallklart. Man ska förstå och tro på att personerna verkligen handlade som de gjorde. När sanningen uppdagas ryser man över hela ryggen.

Den första delen i Nyckelserien Jag kommer att hitta nyckeln utkommer den 1 november 2023 på Albert Bonniers Förlag. Bok två i serien Jag blundar och ber är planerad till 2024.

Omslagsformgivare: Miroslav Sokcic • Illustratör: Ola Larsson

Om Lars Kepler

Lars Keplers böcker har sålt i 17 miljoner exemplar världen över, böckerna är översatta till 40 språk och finns i 170 länder. Tv-rättigheter är sålda till Apple TV+ i en produktion där Tom Hardy och Zazie Beetz ska spela huvudrollerna och Øystein Karlsen har skrivit manus och regisserar. Lars Kepler är pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. Som Lars Kepler har de skrivit Hypnotisören (2009), Paganinikontraktet (2010), Eldvittnet (2011), Sandmannen (2012), Stalker (2014), Kaninjägaren (2016), Lazarus (2018), Spegelmannen (2020) och Spindeln (2022).