Albert Bonniers Förlag, 2023-03-30

Foto: Anna-Lena Ahlström

Mari Jungstedt till Crimetime Göteborg

Nu har bokmässan avslöjat namnen på de första författarna som kommer att delta på Crimetime Göteborg och bokmässan i höst. Uppställningen i förstafemman visar tydligt styrkan i den svenska spänningslitteraturen: Mari Jungstedt, Carina Bergfeldt, Sofie Sarenbrant, David Lagercrantz och Jan Guillou.

Läs hela pressmeddelandet

Crimetime Göteborg har ambitionen att varje år skapa Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur. Evenemanget varit en del av Bokmässan sedan 2018. I år äger Crimetime rum den 30 september – 1 oktober.

"Spänningslitteraturen fortsätter att vara väldigt stor bland svenska och internationella läsare. Och utbudet blir på flera sätt allt vassare, med författare som utvecklar deckaren och utforskar nya sätt att skriva den", säger John Häggblom, programansvarig för Crimetime, i ett pressmeddelande.

Om Mari Jungstedt

Mari Jungstedt är en av Sveriges mest framgångsrika spänningsförfattare med över 6,5 miljoner sålda böcker, nationellt, och med utgivning i över 20 länder . Mari har en bakgrund som journalist, bland annat på Ekot och som nyhetsankare på SVT. Debuten kom 2003 med Den du inte ser. Den 31 maj utkommer den sjuttonde boken i serien – Det slutna rummet.

Om boken

Högsäsongen nalkas på Gotland. I Lummelundagrottan hittas en kvinna mördad och det ser ut som att mördaren slog till mitt under en mörkertur i grottan. Hur kunde de ske? Kommissarie Knutas ser kopplingar till ett grottmysterium i Norrland många år tidigare. Den höggravida Karin tar sig ditt på eget bevåg och hamnar mitt i ett livsfarligt drama.