Albert Bonniers Förlag, 2019-11-05

Foto: Anna-Lena Ahlström

Mari Jungstedt skriver ny serie

Mari Jungstedt är en av Sveriges mest framgångsrika spänningsförfattare med 5,5 miljoner sålda böcker bara i Sverige. Nu tar hon ett nytt kliv i sitt författarskap genom den nya ”Málagasviten”.

– Ett nytt inspirerande fragment, ny lust, nya karaktärer - allt i Spaniens historiska vagga och samtidigt i ett solparadis för svenskar. En gnista tändes och nu brinner hela jag för den nya ”Málagasviten” med historieläraren Lisa Hagel som flyr Sverige efter att ha blivit dumpad av sin man sedan trettio år och den spanske änkemannen, tillika polisinspektören Hector Correa. Båda med sina sår och ärr från livets törnar möts de på en flamencokurs i Málagas gamla stad. Samtidigt begås brutala mord i de andalusiska bergen och en tragisk historia rullas upp som har kopplingar tillbaka till Francos blodiga historia. Det är bäddat för spänning på hög nivå och jag hoppas att ni ska bli lika förtjusta i min nya kriminalserie som jag, säger Mari Jungstedt.

Mari Jungstedt arbetade tidigare som journalist bland annat på Ekot och som nyhetsankare på SVT innan hon började skriva kriminalromaner. Debuten kom 2003 med Den du inte ser där kommissarie Anders Knutas och hans kollegor vid Visbypolisen för första gången presenterades. Sedan dess har hon skrivit ytterligare fjorton böcker i Gotlandsserien samt två i Gran Canaria-serien. Mari Jungstedts böcker finns idag utgivna i 20 länder.

Den första delen i ”Málagasviten” planeras till sommaren 2020.

– Mari Jungstedt är en av Sveriges mest älskade och lästa spänningsförfattare. Hennes karriär är minst sagt märkvärdig: de senaste sjutton åren har hon levererat osannolika sjutton titlar, varav femton i Knutasserien som utspelar sig på Gotland, och har sålt 5,5 miljoner böcker bara i Sverige. Gotland är inte i närheten av tillräckligt utforskat för Mari, men nu har hennes nyfikenhet och passion även tagit henne i land på den spanska solkusten. Det är därför en stor glädje för förlaget att teckna avtal med Mari på en helt ny kriminalserie - Málagasviten, vars första del utkommer till sommaren samt ett antal spänningsromaner som fortsätter att berätta om kommissarie Knutas på Gotland, säger Helene Atterling, förläggare Albert Bonniers förlag.

För ytterligare information kontakta:

Helene Atterling, förläggare Albert Bonniers Förlag, helene.atterling@albertbonniers.se, 076 526 10 93