Albert Bonniers Förlag, 2022-03-23

Mari Jungstedt och Bianca Kronlöf prisas i Nextory E-book Awards

Nu är det officiellt vilka titlar som prisas i Nextory E-book Awards 2022 – tidigare kallad Stora e-bokspriset. Mari Jungstedt och Bianca Kronlöf prisas för sina böcker Där den sista lampan lyser respektive Brev till mannen.

Priset är instiftat av boktjänsten Nextory för att hylla e-boken och årets mest utlästa titlar. Priset delas ut för femte året i rad. Läs mer om samtliga pristagare.

Vuxenböcker, brons

Där den sista lampan lyser av Mari Jungstedt

Två Stockholmspojkar som tillbringar höstlovet på ett grådisigt och stillsamt Gotland försvinner spårlöst under en cykeltur till raukområdet Holmhällar. Kommissarie Knutas drar igång en jakt efter pojkarna i en intensiv kamp mot klockan. När så kroppen efter en antikvarie på Fornsalen spolas upp på en strand norr om Visby finner polisen skäl att leta samband.

Om Mari Jungstedt

Mari Jungstedt har sedan debuten 2003 med Den du inte ser har Mari Jungstedt etablerat sig som en av Sveriges mest framgångsrika spänningsförfattare. Hennes böcker har sålt i över 6 miljoner exemplar bara i Sverige och har översatts till ett tjugotal språk.

Samhälle & Politik, silver

Brev till mannen av Bianca Kronlöf

Komikern och skådespelaren Bianca Kronlöf skriver brev till män hon mött. Om känslor, sex, våld, maskulinitet. Till den slaka och den hårda. Till pappa och farfar. Till den ofödde sonen. Till ragget. Till dig som gått på myten och till dig som aldrig har höjt handen. Är du en av dom?

Bianca Kronlöf är utbildad på teaterhögskolan i Göteborg och har jobbat vid Dramaten och Stadsteatern i Stockholm och Göteborg. Som komiker har hon hyllats för sin feministiska satir. Hon har skrivit och spelat i den prisade serien ”Full Patte” och även tilldelats Expressens satirpris ”Ankan”. Med humorgruppen ”Familjen Kaos” har hon spelat för utsålda hus över hela Sverige med två olika föreställningar. Boken Brev till mannen är hennes debut. Bianca Kronlöf utnämndes nyligen till Årets viktigaste röst" av tidningen mama.