Albert Bonniers Förlag, 2020-09-04

Foto: Sarah Saverstam

Mari Jungstedt nomineras till Årets svenska deckarförfattare 2020

Mari Jungstedt nomineras för andra året i rad till BookBeats pris Årets svenska deckarförfattare 2020. Priset delas ut vid den digitala Crimetime-festivalen i slutet av september.

Priset är helt datadrivet och baseras på hur populära, genomlyssnade och omtyckta de tre senaste böckerna från svenska deckarförfattare har varit under det senaste året. För att kvala in ska författaren ha släppt minst en deckare under de senaste tolv månaderna.

Anna Riklund, Head of Content Curation BookBeat:

– Vi ser mycket fram emot att dela ut det här priset i samarbete med Crimetime i år igen. Deckargenren står sig stark bland lyssnarna. Förra årets vinnare Sofie Sarenbrant som är nominerad igen får konkurrens från flera som är med för första gången. Nu har BookBeats användare under ett par veckors tid sista chansen att lyssna på och ge toppbetyg till sina favoritdeckare innan vi utser vinnare.

Om Marie Jungstedt

Sedan debuten 2003 med Den du inte ser har Mari Jungstedt etablerat sig som en av Sveriges mest framgångsrika spänningsförfattare. Hennes böcker har sålt i närmare 6 miljoner exemplar bara i Sverige och har översatts till ett tjugotal språk.

Om Innan molnen kommer

Boken är första delen i den nya kriminalserien Málagasviten som utspelar sig på Spaniens solkust med de andalusiska bergen och Málagas storstadspuls.

En kontroversiell spansk åklagare, gift med en svenska hittas död i en ravin i bergsbyn Ronda på den spanska solkusten. Snart kan polisen konstatera att det rör sig om mord. Läraren Lisa Hagel, som blivit brutalt dumpad av sin man sedan trettio år, flyttar till Spanien från Sverige för att försöka börja om. Hon har köpt ett renoveringsobjekt i en liten sömnig by. På en flamencokurs träffar hon mordutredaren och änkemannen Hector Correa som även han har ett sårigt förflutet, och plötsligt finner sig Lisa indragen i det mystiska mordet på åklagaren. Så inträffar ännu ett mord, och spåren leder ända tillbaka till general Franco och Spaniens blodiga historia.