Albert Bonniers Förlag, 2019-01-28

Foto: Les Kaner

Mannen bakom Brottet romandebuterar

Søren Sveistrup är en internationellt erkänd och framgångsrik manusförfattare med ett flertal prisbelönta filmer och tv-serier bakom sig. Han är skaparen och huvudförfattaren till tre säsonger av tv-serien Brottet (The Killing). Nu debuterar han som spänningsförfattare med Kastanjemannen. Boken är redan såld till ett tjugotal länder.

Flerfaldigt prisbelönt

Søren Sveistrup, född 1968, har studerat litteratur- och filmvetenskap vid Köpenhamns universitet, är filmmanusförfattaren från Den Danske Filmskole. Han har tilldelats en lång rad priset bland annat en Emmy för Nikolaj och Julie samt en BAFTA, en Robert och Kronprinseparret Kulturpris för Brottet.

Bladvändarläsning i högt tempo med överraskande vändningar

En kvinna hittas brutalt mördad på en lekplats i Köpenhamn. Vid kroppen finner man en liten figur gjord av två kastanjer och tändstickor. När kastanjemannen undersöks upptäcker polisen fingeravtryck från en ung flicka som spårlöst försvann för mer än ett år sedan. En flicka som aldrig hittades men som trots allt befarades vara bragd om livet. Samtidigt som poliserna Naia Thulin och Mark Hess jagar kvinnans mördare letar de också efter spår som kan leda dem till den lilla flickan – tänk om hon fortfarande lever?

Röster om Kastanjemannen

”En bestseller har sett dagens ljus” Politiken, Danmark

”[Søren Sveistrup] visar att han är en mästare på hantverket.” Jyllandsposten, Danmark

”Kastanjemannen är en uppvisning i hur en bok av detta slag ska skrivas. Resultatet är olidligt spännande!” Dagbladet Norge

”Kastanjemannen kan bli höstens mest spännande deckarframgång. Nervkittlande, läskigt spännande deckare.” A-Magasinet Norge