Albert Bonniers Förlag, 2022-01-12

Foto: Thron Ullberg

Kerstin Ekman nomineras till Sveriges Radios romanpris 2022

Kerstin Ekman nomineras till Sveriges Radios romanpris 2022 för sin senaste roman Löpa varg. Pristagaren presenteras den 9 april under Litteraturveckan i P1.

Vinnaren utses av en lyssnarjury som utgörs av fyra bokcirklar som har fått ansöka om att få vara med. Bokcirklarna ska nu läsa och prata om böckerna i respektive cirkel. En person från varje bokcirkel är sedan med och diskuterar sig fram till en vinnare i P1 under Litteraturveckan.

Om boken

Då kom han ut. Han gjorde det med en självklarhet som var lätt att begripa; den här världen var ju hans. Han kom fram ur skogen lite längre bort än där skidspåret gick. Han ställde sig i myrkanten mellan en enbuske och en förkrympt tall. Han såg uppmärksamt ut över myrens lilla snövidd, vände på huvudet så att jag såg profilen med den ädla nosen, den branta pannan och öronen som stod opp.

Ulf Norrstig, pensionerad jägmästare, är den som berättar i Löpa vargKerstin Ekmans täta historia om en mans förändrade relation till jakten och skogen, till minnena och det egna åldrandet…

Sagt om boken

"Den är så bra att man glömmer att det är litteratur." Ulrika Knutson, Sveriges Radio

Om författaren

Efter den Augustprisnominerade essäboken Gubbas hage (2018) gav Kerstin Ekman senast ut berättelsen Tullias värld (2020), om Ciceros dotter i antikens Rom.